Po trejų metų studijų (prieš pat baigimą), kai jau reikėjo galvoti apie tolimesnę ateitį, suvokiau, kad visą tą laiką (ir pinigus) iššvaisčiau veltui, nes tos tolimesnės ateities, bent jau teisės srityje, kaip ir nebuvo. Pabaigusi teisės studijas kolegijoje būčiau turėjusi neuniversitetinį teisės diplomą, kuris niekam nereikalingas. Kaip teisininkė, aš būčiau nieko verta. Tiksliau, net nebūčiau teisininkė.

Nors dar prieš stojant žinojau, kad be teisės magistrantūros niekaip neišsisuksiu, jei siekiu tapti tikra teisėja ir tam buvau pasiruošusi. Bet visai nebuvau pasiruošusi žiniai, kad dar reikalingas ir ne bet koks teisės bakalauras. Yra tam tikri įstatymai, reglamentuojantys dalykų ir kreditų skaičių, kuriuos reikia būti išklausius, jei nori dirbti teisėju, notaru ar prokuroru. Ir papildomosios studijos man nebūtų padėjusios.

Rankos nusviro, sužinojus, kad jei sieksiu teisininkės karjeros, teks iš naujo pabaigti teisės bakalaurą universitete! Taigi visi tie trys metai nuėjo perniek. Buvau pikta ir jaučiausi apgauta, nes niekas manęs neįspėjo. Suprantu, kad pati galėjau išsiaiškinti prieš stojant, bet kai tave atakuoja šimtai pasiūlymų studijuoti, kai esi išsigandęs dėl savo ateities ir turi priimti vieną svarbiausių sprendimų gyvenime, tikrai nesugebi apgalvoti visų smulkmenų ir net nepagalvoji, kad siūlomos studijos galėtų būti nepilnavertės.

Galiausiai studijas mečiau taip ir negavusi to pseudoteisininkės diplomo. Po kiek laiko save atradau kitoje srityje ir galiausiai gyvenimas susiklostė puikiai. Tik vis dar gaila tų 3-jų metu...

Taigi noriu perspėti visus abiturientus - atidžiai skaitykit visus aprašymus, viską, kas yra parašyta smulkiu šriftu, visas papildomas sąlygas. Išsiaiškinkit, kur stojat, nes prarasto laiko ir pinigų niekas negrąžins.

Ir ypač noriu paraginti būsimuosius teisininkus. Jei tikrai ketinate siekti karjeros šioje srityje, pagalvokite, prieš rinkdamiesi teisės studijas kolegijose. „Prasimušti“ teisėje tikrai nėra lengva, taigi negaiškite metų beprasmėms studijoms, užuot juos skiriant tobulėjimui karjeros srityje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!