Pirma, taksi atvažiavo per 3 min. Antra, ant taksi nebuvo įprasto geltono plafono, trečia, automoblis neturėjo įprasto taksi automobiliui geltono valstybinio numerio. Pasiteiravau vairuotojo, ar jis atvažiavo pas mane. Gavęs teigiamą atsakymą ir įsėdęs į automobilį, akimis ieškojau taksi skaitliuko. Vairuotojas man paaiškino, kad jis – ne visai taksi vairuotojas, o vykdantis pavėžėjimo paslaugas. Hmm...

Pagalvojau – o koks skirtumas tarp taksi ir pavėžėjimo? Pasąmonėje aš juk kviečiau taksi. Vairuotojas man paaiškino, kad kelionės kaina bus paskaičiuota planšetiniame įrenginyje (jis jų prieš save turėjo pasikabinęs kelis). Toliau prasidėjo baisiausia.

Kelionės metu vienas iš pakabintų kompiuterių nuolat pypsėjo. Vairuotojas pirštu kažką maigė. Jis taip pat kelis kartus nusikeikė, sakydamas, kad „nepagauna“ užsakymo. Bet... Aš atkreipiau dėmesį, kad važiuodamas jis skaito, kas ten pypsi, nuvesdamas akis nuo kelio, dėl to kelis kartus buvo atsidūręs avarinėje situacijoje. Vieną kartą vos neįvažiavome į troleibuso galą, kitą kartą žiedinėje sankryžoje į mus vos neįsirėžė kitas automobilis. Jis smarkiai signalizavo, mačiau, kad vairuotojas barėsi, gestais daužydamas sau per galvą. Tiesą pasakius, buvo baisu važiuoti.

Jei dabar rašau, vadinasi, likau gyvas. Bet iškilo visuotinis klausimas – ar yra saugu važinėti, kai vairuotojas nukreipia dėmesį nuo kelio? Juk vairuojant kalbėti telefonu draudžiama! O skaityti ir maigyti kažką planšetėje?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis, paprieštarauti? O gal esate taksi vairuotojas ar užsiimate pavėžėjimo paslaugomis ir norite išsakyti savo nuomonę apie klientus, uždarbį? Rašykite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Taksi“ ir išreikškite savo nuomonę!