„Kiek žinau, vyrai kol kas negali gimdyti, o moterys – pilotuoti naikintuvų, nes neturi erdvės jutimo jausmo.“ Blogai žinai, riteri – jau yra pasaulyje vyras, pagimdęs kūdikį, o tiek moterys, tiek vyrai gali (ne) turėti erdvės jutimo jausmo. Read more! (angl. paskaityk daugiau)

„Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jaunos merginos labai aktyvios. Visada iškėlusios galvas, užsiėmusios, nuolat kur nors skuba, bet dažniausiai tai – tik poza. Kai pradedi gilintis, pamatai, kad jos neturi nei įdomesnių interesų, nei aiškesnių tikslų, nei vertybių.“

Ar tai reiškia, kad užsiėmusios, dirbančios, besimokančios moterys yra bukos, nesidomi pasauliu, neturi savo vertybių sistemos? Kažin. Man tai, mielasis riteri, labiau primena neišmanymą, kuris ir yra vienas pagrindinių baimės šaltinių: neduok Dieve, moteris bus protingesnė, labiau apsišvietusi, daugiau pasiekusi. Išties, kone patriarchato šalininkui tai – tragedija, netgi sakyčiau, atominė bomba.

„Kai reikia, išleidžiu Ievą ir su draugėmis pasėdėti, ir papramogauti."

Įstrigo žodžiai, „kai reikia“ ir „išleidžiu“. Mano akimis, tai – moters savinimasis ir kontrolė, atrodo, vyras nežino, kad žmonės vienas kitam nepriklauso (...). 

„Moterims linkiu likti moteriškoms – nepažintoms, neištirtoms, visada turinčioms, ką papasakoti, kuo nustebinti ir sudominti.“

Oho, koks „post-modernistinis“ ir „išsamus“ moteriškumo sampratos apibūdinimas. Aš – pritrenkta.

Visą interviu rasite čia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo patirtimi, papasakoti savo istoriją? Tai galite padaryti žemiau: