Žymiausia šalies Loreta švenčių metu, matyt, ne tik stiprinosi Kėdainių konservų fabriko vaišėmis, bet ir gavo naujų instrukcijų. „Puolimui“ prieš Prezidentę nepavykus, veiklos kryptis buvo pakeista, o 2014 metai prasidėjo su tokiais fejerverkais, kad pernykštis Birutės Vėsaitės interviu jau primena nekaltus vaikų žaidimėlius. Dalis mano kolegų nesutinka, jog nuo šiol bus naudojama tik ši strategija, „nebepuolant“ Prezidentūros, ir mano, jog bus taikomos abi priemonės. Vis dėl to, aš manau, kad pirmoji puolimo kryptis davė priešingus, nei laukta, rezultatus (D. Grybauskaitės reitingai beveik nemažėjo, o L. Graužinienė greitai atsidūrė kone reitingų dugne), todėl daugiau naudojama nebus. O ir svajones bei ambicijas apie dar vieną prezidentinę rinkimų kampaniją greičiausiai teks pamiršti, nes laiko reitingams susigrąžinti nebėra. Manau, kad vietoje to, bus bandoma tapti nuskriaustųjų gynėja gąsdinant tautą apokaliptiniais scenarijais.

Socialdemokratams bijant prarasti valdžią, tylint, nes ši partija, mano galva, neturi tvirtos pozicijos, ir tikintis, jog šis neveiklumas dar labiau užaugins jų reitingus, Viktoro Uspaskicho kontroliuojama moteris siautėja nesutikdama jokio rimtesnio pasipriešinimo. Atsidūrusi viename iš trijų svarbiausių šalies postų ir dirbti Lietuvai prisiekusi L. Graužienė, mano manymu, atvirai užsiima nenaudinga valstybei veikla ir deklaruoja pasirašiusi dėl referendumo, kuris užkirstų kelią užsieniečiams įsigyti žemę Lietuvoje, surengimo.

Ir nors šio fakto tikrumas kelia šiokių tokių abejonių dėl to, kad jį sunku patikrinti (referendumo iniciatoriai negalėjo trimituoti apie tokio asmens parašą reklamuodami šitą kvailių surašymą, nes eilinį kartą brėžė skirtį, tarp „sistemos“ ir „teisibės“, tada žymiausiai šalies Loretai užtenka pasinaudoti aplinkybėmis ir tiesiog deklaruoti pasirašymą), Seimo ir galbūt „wannabe“ (norint būti - DELFI) šalies vadovės rūpestis, jog dalis netinkamų ir netaisytinų parašų staiga taptų tinkamais, jau reikalauja teisės ekspertų įsikišimo dėl galimo įstatymo pažeidimo (...).

Tačiau šios savaitės įvykiai rodo, jog euro klausimu Loreta Graužinienė pakilo į visiškai naują „tutinėjimo“ lygį. Nors Neringa Venckienė priešrinkiminiuose debatuose savo laiku spėjo sužibėti šioje sferoje, jai jau tenka susitaikyti su kritimu į antrąją vietą kiečiausių euro ekspertų sąraše. Loretos Graužinienės vizija apie bado šmėklą klajojančią virš Lietuvos įvedus eurą, teiginiai apie tai, kad ji, ekonomistė (!), neprivalo jokiam žurnalistui aiškinti jokių skaičių ir argumentų, nes „rinkėjui tai yra neįdomu ir jis to nesupras“, todėl geroji ir rūpestingoji valdžia pasiaiškins ir viską įrodys tarpusavyje, vieni kitiems, už uždarų durų, jau yra verti atskiro paminėjimo (...), bet čia dar ne pabaiga. Nauja L. Graužinienės sukurta matematinė-ekonominė teorija apie perkamąją galią skirtingomis valiutomis turėtų patraukti bent jau IG Nobel premijos komisijos dėmesį (...).

Artimiau su L. Graužiniene susidūrę žmonės teigia, kad ji nėra kvaila, kaip gali pasirodyti. Gali būti, kad ji tiesiog neturi nuomonės ir gindama savo vadą ir į bedugnę šoktų, jei tokia būtų nauja instrukcija. Akivaizdu, jog politikė, nesugebėjusi laimėti rinkimų savo vienmandatėje rinkimų apylinkėje, kuri yra jos „namų aikštėje“ Ukmergėje, turėtų labai gerai žinoti, kam turi dėkoti už savo dabartinę padėtį. Manau, tai galioja visiems DP atstovams Seime - visi žino kieno ranką turi bučiuoti.

Manau, kad šios partijos ambicijos sabotuoti dar vieną Lietuvai naudingą siekį, gali realizuotis. R. Paksas jau kurį laiką kalbą apie dar vieną referendumą dėl euro įvedimo, todėl socialdemokratams, kurie vieninteliai pažadėjo eurą 2015 metais, gali kilti rimtų problemų, jei kiti koalicijos partneriai suvienys jėgas ir nuo baltų arklių su kuriais pradėjo metus, dar kartą peršoks ant eikliųjų populizmo žirgų gąsdindami badu, maru, tvanu ir kitomis apokalipsėmis. Nes jie žino kaip! O padėčiai pasiekus kritinę būklę, paprasčiausią pėstininkę Loretą Graužinienę (...) eilinį kartą pakeis gelbėtojas Viktoras Uspakich.

Todėl mano prognozė šiems metams - įsikibkite ir laikykitės, šiemet „tutinėsime“ kaip reikiant!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!