Argi nesinorėtų gyventi visuomenėje, kurioje vyras ir moteris žino savo vietą, savo teises ir pareigas? Ir dar geriau, kada šios teisės ir pareigos atsižvelgtų į lyties fiziologiją ir psichologiją. Žodžiu, absoliučiai sutinku ir palaikau idėją apie skirtingas vyrų ir moterų teises. Dabar tik belieka konkrečiai išsiaiškinti, kokios gi tos skirtingos teisės yra ir turi būti.

Taigi, pradėkim nuo vyrų. Manau, kad vyrai būtų tikrai patenkinti, jeigu įstatymiškai įteisintume vyrų teisę į seksą. Tik pagalvokit, kiek vyrams ir visai žmoniijai tenka iškentėti, kada šis poreikis yra nepatenkintas? Karai, muštynės, sudaužytų širdžių skandinimas butelyje ir Baltijos jūroje yra tik blankus kunkuliuojančios dramos atspindys. Žmonos pareiga būtų užtikrinti, kad ši gyvybiškai svarbi vyro teisė būtų įgyvendinta.

Tiems vyrams, kurie žmonos ar draugės dar nesusirado, valstybė atidarytų specialius viešuosius namus. Jeigu namuose žmona apribotų šią vyro teisę arba atliktų savo pareigas nepatenkinamai, vyras galėtų išsiųsti ją pasistažuoti ir pasitobulinti viešuosiuose namuose. O jeigu ir po to nepavyktų su žmona susitarti geruoju, vyras galėtų pasinaudoti sekso teise su kitomis moterimis. Kad būtų užtikrintas šios teisės įgyvendinimas, siūlyčiau įkurti Sekso Ministeriją, pavaldžią Seimui ir Auksčiausiajam Teismui.

Kadangi vyrai yra aukštesni, garsiau kalba ir turi didesnį autoritetą, jiems turi būti užtikrinta pirmenybinė teisė į darbą. O kadangi jie dar ir logiškai mąsto, reikėtų užtikrinti vyrų teisę į bent dvigubai didesnį nei moters atlyginimą už tą patį darbą, jau nekalbant apie savaime suprantamą pirmenybinę teisę į paaukštinimą. Juk moksliniai tyrimai rodo, kad visos moterys (išskyrus kelias feministes) nori vyro viršininko. Tokiu būdu bus ne tik užtikrintos vyrų teisės, bet ir geriau patenkinti moterų poreikiai.

Vyrams taip pat turi būti užtikrinta teisė nuspresti, kada moteris gali pagimdyti jam sūnų. Be jo išankstinio (notaro patvirtinto) sutikimo moteriai iš viso nebūtų leidžiama pastoti. O jeigu taip atsitiktų, tai jau moters reikalas pačiai susitvarkyti ir nekvaršinti vyrui galvos. Abortas, savaime suprantama, būtų draudžiamas.

Kadangi Konstitucijoje įteisinsime vyro teisę į giminės (ir pavardės) pratesimą, tai gimus dukrai vyras turėtų teisę bandyti laimę su kita moterimi (s), tol kol kuri nors pagimdys jam sūnų ar kelis.

Žinoma, svarbu, kad vyro konstitucinės teisės, aprašytos auksčiau, nepakenktų jam finansiškai. Todėl būtina vyrui suteikti teisę pačiam nuspresti, kiek pinigų jis skirs vaikų išlaikymui. Jeigu vyras nedirba arba uždirba mažiau nei jam reikia saviems poreikiams patenkinti, jis turi teisę nuspresti, kad moteris gali vaikus išlaikyti tik iš savo atlyginimo.

Skyrybų atveju vyras turi teisę į visą turtą, įgytą santuokos metu, nes be jo indėlio moteris viena vis tiek nieko nebūtų užgyvenus.

Atrodo surašiau visas svarbiausias vyro teises. Na nebent būtų dar galima pridėti teisę vairuoti automobilį taip, kaip vyrui patinka ir tokiu greičiu, kuris jam atrodo tinkamiausias. Moterims iš viso reikėtų uždrausti vairuoti, bet kadangi rašau apie teises, tai, sakykim, moteriai būtų galima suteikti teisę vairuoti automobilį šalutiniais keliais ir tik praleidus vyrą į priekį kryžkelėje ar vienos juostos kelyje.

Na, o dabar pateiksiu pasiūlymus kaip būtų galima patobulinti moterų teises, kad net tos moterys, kurios pritaria feministėms, nustotų kliedėti apie kažkokias iliuzines lygias vyrų ir moterų teises.
Taigi, pradėkim nuo to, kad kiekviena moteris turėtų teisę būti graži. Jeigu Dievas ar gamta nuskriaudė moterį ir pagailėjo dailaus veidelio, ilgų kojų ir stačių krūtų, jai turėtų būti užtikrinta teisė į nemokamą plastinę operaciją. Bent kartą per penkis metus moteris turėtų teisę į nemokamus krūtų implantus.

Kadangi grožis yra svarbiausias moters ginklas, būtina įkurti Grožio Ministeriją, kuri būtų atsakinga už grožio standartus ir užtikrintų, kad kiekvienos moters teisė į grožį būtų įgyvendinta pačiu efektyviausiu būdu. Beje, manau, kad feministės ir apsileidusios moterys gali būti gražinamos priverstiniu būdu, jeigu jų išvaizda neatitinka nustatytų standartų ir rėžia akį.

Kadangi moteris yra silpna ir jautri, jai reikėtų suteikti teisę būti išlaikomai vyro iki gyvenimo pabaigos nuo to momento, kai ji atsidūrė jo lovoje. Įstatymiškai taip pat reikėtų įteisinti ir moters teisę į bent vieną Ch. Laboutino batelių porą, kailinius ir bent vieną kelionę per metus į Paryžių ar kurią nors kitą egzotišką šalį. Kiekvienas save gerbiantis vyras turėtų užtikrinti, kad šios moters teisės būtų įgyvendintos.

Jeigu vyras, pasinaudos jam suteiktomis teisėmis, aprašytomis auksčiau, ir paliks moterį, šias teises turi padėti įgyvendinti valstybė. Suprantama, kad vyrui-neklaužadai tada teks mokėti didesnius mokesčius. Aš dar nuo savęs pridėčiau teisę į stilisto Manto Petruškevičiaus konsultaciją kaip papildomą viešają gėrybę apgautai moteriai, bet tai jau būtų galima nuspresti referendumo metu.

Prieš išvadindami mane paskutine kvaile, nors minutei susimąstykite, gal šios teisės ir pašiurpintų Europą, bet mes nors trumpam laikui galėtume pasijusti tikrais vyrais ir tikromis moterimis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!