„Kaip tai sustabdyti?“, - dažniausiai yra pirmas į galvą šaunantis klausimas. Atsakymų ir sprendimų yra nemažai, tačiau vis dar atsiranda tokių žmonių, kurie nori uždrausti visos su LGBT susijusios informacijos transliavimą per televiziją iki 22 val. Mano teorija yra ta, kad jei mes nesukurtume sąlygų homofobijai susidaryti, nereiktų jos ir stabdyti.

Dauguma žmonių reiškia savo homofobišką požiūrį dėl to, kad jiems tai buvo įskiepyta vaikystėje. Iki šiol tenka girdėti „argumentų“, kad „prie ruso“ tokie sėdėtų kalėjime, o gal net ir psichiatrinėje ligoninėje.

Dar nemaža dalis žmonių netoleruoja gėjų, lesbiečių, biseksualų ir transseksualų dėl to, kad tai, neva, prieštarauja jų religijai. Dauguma religingų žmonių remiasi mintimi, kad „Dievas sukūrė vyrą ir moterį, kad jie susiporuotų ir susilauktų palikuonių“.

Visų pirmą, tai ne Dievas, o evoliucija. Žmogus atsirado evoliucijos dėka, taip pat kaip ir bet kuris kitas organizmas. Ir evoliucija „nusprendė“, kad ne visi žmonės bus heteroseksualūs, kad taip pat egzistuos ir homoseksualai, ir biseksualai, ir aseksualai. Juolab, kad žmonės nėra vienintelė rūšis, kurioje yra homoseksualių individų.

Į tą platų sąrašą įeina žirafos, šunys, gulbės, antys, bizonai, įvairios beždžionės, hienos, blakės, laumžirgiai ir tūkstančiai kitų rūšių. Homofobai taip pat reiškia klaidingą požiūrį, kad homoseksualais ne gimstama, o tampama. Biologinės teorijos, kurios aiškina seksualines orientacijas, yra labiau populiarios, taigi, yra teigiama, kad faktoriai, kurie nulemia seksualinę orientaciją, yra genai, hormonai ir smegenų struktūra. Taip pat nemažai homofobų sako, kad gėjai yra labai pasileidę, ir kad į eitynes jie renkasi vien dėl to, kad pasikeistų numeriais ir susirastų daug sekso partnerių. Vėlgi, tai yra klaidinga nuomonė, nes pasileidusių homoseksualų nėra daugiau nei heteroseksualų, ir tūkstančiai homoseksualių porų yra ištikimi savo gyvenimo partneriams.

Taigi, mokslas neigia daugumą homofobinių teorijų ir jei tai neigia mokslas, kurio dėka mes savo vienintelį gyvenimą gyvename dvigubai ilgiau nei mūsų protėviai, tai mes turėtume atsižvelgti į jo nuomonę.

Tačiau, kad ir kiek kartų homofobai susipažins su informacija, jie greičiausiai savo nuomonės nepakeis. Tai priveda mane prie pagrindinės temos. Indoktrinacija. Indoktrinacija darželyje, mokykloje. Indoktrinacija, tėvų skiepijama vaikams. Dauguma žmonių indoktrinaciją painioja su edukacija, tačiau tai yra du net labai skirtingi dalykai.

Matematika, fizika, biologija ir t.t. - edukacija, nes tai moko žmones neginčijamų tiesų, su pateikiamais įrodymais. Tačiau religinis mokslas yra tiesiog indoktrinacija, kurios metu žmogui į galvą kalamos jau nusistovėjusios doktrinos, iš jo nesitikint klausimų ir kritiško vertinimo.

Religinė, arba originali indoktrinacija reiškia procesą, kurio metu žmogus yra išmokomas doktrinos be svarių įrodymų, kuria jis vadovausis visą savo gyvenimą. Tad, jeigu edukacinė sistema būtų patobulinta, o tiksliau būtų uždrausta indoktrinacija, būtų gerokai mažiau žmonių, besivadovaujančių religija, ir kiltų gerokai mažiau problemų su tolerancija ir komunikacija.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!