Jau grįžęs perskaičiau, kad kalėdiniame mieste Vilniuje, Katedros aikštėje, labai brangu – net ir spurga jau kainuoja du eurus. Keliose iš mano viešnagės nuotraukų kaip tik įamžinta Triesto (Italija) šventinė mugė, kurios prekystaliai buvo nusėję bene visą gan netrumpą Venti Settembre bulvarą. Dalinuosi jomis su skaitytojais, kuriems galbūt bus smalsu palyginti abiejų mugių kainas (atsiprašau, jei prastai matysis, fotografavau dar neturėdamas tikslo užfiksuoti kainas).

Atkreipiu dėmesį, jog „l'etto“ reiškia kainą už 100 gramų, pvz. 1 nuotraukoje tiek svertų ir 3 eurus kainuotų maždaug trys balti „Pasta di mandorla“ saldumynai. Gal ir kiti norės pasidalinti vaizdais iš užsienio miestų, kuriuose gyvena ar lankosi?

P.S.: kam įdomu, priminsiu, kad Lietuvoje minimalus mėnesinis atlyginimas siekia 325 eurus, Italijoje bendro minimalaus atlyginimo nėra (įvairiose ūkio srityse jis skiriasi, nes nustatomas kolektyviniais susitarimais).

Vidutinis atlyginimas po mokesčių 2014 m. Italijoje siekė 1736 eurus per mėnesį, Lietuvoje – 496 (taip nurodoma „Wikipedia“, pateikiant nuorodą į „Eurostatą“, kuriame, tiesa, pats aptikau tik metinius duomenis; o Lietuvos statistikos departamentas neteikia Italijos darbo užmokesčio duomenų).

Kainos:

100 g meduolių – 3 eurai

100 g sausainių – 3 eurai

100 g riešutų – 3 eurai

Raktų pakabutis – 6 eurai

Kepimo forma – 10 eurų

DELFI primena, kad vilniečiai skundėsi kainomis Kalėdų mugėje Vilniuje, apie tai daugiau galite perskaityti čia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Lankėtės kito miesto kalėdinėje mugėje? Užfiksavote kainas? Pasidalinkite el.paštu pilieciai@delfi.lt.