Galbūt uždarytas eismas ir leidimas statyti automobilius tik gerokai toliau nei įprastai buvo ženklas to, ką netrukus patirs žmonės, su didžiuliu džiaugsmu dar balandžio mėnesį įsigiję VIP zonos bilietus. Unikalaus renginio aprašyme mirgėjo puikūs VIP zonos apibūdinimai. Anot organizatorių, „Galvės ežere plaukiojančiuose laivuose bus įrengta VIP zona svečiams“. Tačiau priėję pasiteirauti, kur galime rasti savo vietas, savo žvilgsnį nukreipėme pagalbinių žmonių rankos mosto kryptimi – mūsų VIP zona puikavosi toli gražu ne laivo denyje, o ant pakylos su stogu, įrengtos apžvalgos aikštelėje priešais Trakų pilį.

Šiek tiek pasimetę renginio svečiai buvo susodinti vietose, kurios buvo nurodytos jų bilietuose, ir tyliai besišnekučiuodami apie žadėtą laive įrengtą svečių zoną visi laukė pasirodymo pradžios. Tačiau likus 15 minučių iki renginio pastebėjome, kad eilių šonuose buvę numeriukai buvo perklijuojami. Po kelių akimirkų mums jau buvo pareikšta, kad sėdime ne mums skirtose vietose, mat šios – naujai raidėmis sužymėtosios – yra skirtos Seimo nariams ir kitiems garbiems svečiams. Visi VIP bilietus turintys ir patogiai sėdintys žmonės staiga buvo pakelti iš savo vietų ir paprašyti atlaisvinti erdvę. Pasimetusi garbaus amžiaus moteris nusprendė prieiti prie vieno iš garsiai kalbančių ir rikiuojančių vyrų ir pasiteiravo, kur pagal naująjį žymėjimą dabar yra jos vieta. Ir štai jis, Seimo narių pašonėje, po nosimi sumurmėjo kultūros renginiui itin tinkančią frazę: „Eikit jūs visi n...“. Moteris liko stovėti vietoje taip ir neišgirdusi atsakymo į savo klausimą. Galiausiai paaiškėjo, kad VIP vietos, už kurias buvo sumokėta tikrai nemenka pinigų suma, yra pačiame tribūnos gale.

Reikia pastebėti, kad sėdint savo vietose matėsi viso labo tik Trakų pilis, o scena nepateko į akių horizontą. Ta proga žmonės, nusipirkę VIP bilietus, juokais kalbėjo susimokėję už stovimas VIP vietas, mat sceną galėjome matyti tik atsistoję iš savo vietų. Jokio paaiškinimo taip ir nesulaukėme, nors matyt to ir reikėjo tikėtis. Birželio 29-osios vakaras žadėjo gausybę įspūdžių. Neklydome – jų iš tiesų buvo per akis. Tik turinys skyrėsi nuo to, kurio taip nuoširdžiai visi tikėjomės. Taigi visi VIP zonos svečiai siunčia nuoširdžiausius linkėjimus gerbiamiems organizatoriams, sugebėjusiems sugadinti tokį unikalų kultūros renginį. Linkime pasveikti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!


Ši DELFI skaitytoja nebuvo vienintelis žmogus, kurį nuvylė spektaklis „Gulbių ežeras“