O ką jūs pagalvotumėte apie stovintį gatvėje ir mojuojantį pirštu sau pagal makaulę žmogų?

Kiekvienas sveiko proto turintis Lietuvos pilietis supranta, kad Rusija yra valdoma nusikalstamo rėžimo, kuris savo valdžią stengiasi išlaikyti teroru, smurtu bei karu. Krymo okupacija ir Rusijos pajėgos rytų Ukrainoje yra ne diskusijų objektas, o faktas.

Taip pat faktas, kad Rusijoje egzistuoja opozicija ir auga nauja karta, nieko bendro neturinti ir nenorinti turėti su Sovietų Sąjunga ir esamos valdžios grobikiška politika.

Jų nėra daug, galbūt tiek, kiek nurodo Polina Gagarina savo dainoje – milijonas balsų.

Mes į juos nusispjovėm, mes juos pavadinom kone rusofašistais, mes savo elgesiu parodėm, kad nemokam statyti tiltų ir jie dėl to mumis nepasitikės. Ir teisingai padarys.

Atidesnis žiūrovas pastebėjo, jog Polinos pasirodyme buvo rodomos vaivorykštės spalvų vėliavos, plevėsuojančios publikoje. Tai ne atsitiktinumas, tai aiški Polinos žinia Europai – pas mus yra žmonių vertinančių jūsų vertybes. Mes norime taikos ne mažiau, nei jūs. Būkite su mumis, nes mums reikalingas jūsų palaikymas norint keisti savo šalį. Mes ant šių žmonių kone nusispjovėme ir palikome juos vienus tada, kai jiems labiausiai reikalingas palaikymas. Ir tai padarė lietuviai, tie patys, kurie už savo laisvę kovojo dainomis.

Tiksliau ne Lietuva, o šie penki žmonės – Lauras Lučiūnas, Jolita Vaitkevičienė, Jurga Čekatauskaitė, Jurgis Bruzga ir Rosita Čivilytė. Dar jie nusispjovė ir ant Lietuvos nuomonės. Pagal balsavimo rezultatų lentelę, kurią galite pažiūrėti čia, lietuviai Rusijai davė trečią vietą, t.y 8 balus.

Kaip taip gali būti, kad lietuviai duoda vieną iš aukščiausių vietų - trečią, o ponas Lauras Lučiūnas ir ponia Jurga Čekatauskaitė vieną žemiausių - 26-ąją. Manau, net visiškam muzikiniam analfabetui yra aišku, kad buvo vertinama ne daina ir pasirodymas, o politika. Mano manymu, šie žmonės padarė Lietuvai meškos paslaugą.

Dabar jau niekam neįdomu, kaip lietuviai vertino Polinos dainą. Rezultatas yra aiškus ir ištransliuotas – Lietuva yra vienintelė šalis, kuri pasirodė it gatvėje stovinti, sukiojanti sau pirštu pagal smilkinį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!