Visoje Europoje elektroninių cigarečių mėgėjai organizavo įvairias šio produkto palaikymo kampanijas. Manau, mūsiškė palaikykmane.lt iniciatyvą taip pat padėjo įtikinti politikus nepritarti elektroninių cigarečių apribojimams ir prilyginimui farmacijos produktams.

Elektroninės cigaretės man padėjo atsikratyti žalingo įpročio. Rūkyti pradėjau dar vidurinėje mokykloje. Neseniai pabandžiau elektroninę cigaretę ir nuo to laiko jis pradėjau domėtis kas tai per įrengimas ir kaip ji veikia. Elektroninės cigaretės neskleidžia blogo kvapo – nedidelės galios elementas garina tirpalą, kurio sudėtyje yra išgryninto nikotino, ir taip sukelia geidžiamą nikotino poveikį be tabako dūmams būdingų toksinų.

Iš pradžių tai buvo lyg šaltas dušas, kai supranti, jog rūkyti - nenormalu ir kenkia sveikatai. Sėkmingai iškeitęs tradicines cigaretes į elektronines, iš pradžių siekiau atkreipti artimų žmonių dėmesį į tai, kad jos yra efektyvus būdas atsikratyti žalingo įpročio. Kai sužinojau nemalonią žinią, jog Europos Sąjunga ruošiasi uždrausti pardavinėti elektronines cigaretes, nutariau apie šį produktą, mano asmeninę patirtį pasakoti plačiau. Ir iš tikrųjų, pastebiu, jog Lietuvoje vis daugiau žmonių naudoja elektronines cigaretes, vadinasi tie žmonės jau nebeperka įprastų cigarečių.

Elektroninės cigaretės atrodo daug žadantis tabako pakaitalas. Bendravau su skirtingais žmonėmis, tai galiu pasakyti, jog žmonės labai pozityviai palaiko šią idėją. Tačiau žmonės taip pat supranta, kad jų pardavimas turi būti kontroliuojamas, kad nepatektų nepilnamečiams į rankas. Elektroninių cigarečių pagrindinis elementas – skystis, kuriame yra nikotino, tačiau gali būti ir be nikotino.

Deja, mūsų šalyje trūksta informacijos apie tai, kad yra elektroninės cigaretės, niekas neorganizuoja švietėjiško darbo. Tuo tarpu Australijoje, pavyzdžiui, pati Vyriausybė inicijavo mokslinius tyrimus. Šiuo metu Australijoje tikimasi, jog elektroninės cigaretės išstums iš rinkos tradicinius tabako gaminius. Atlikti tyrimai rodo, kad e-cigaretės mesti rūkyti padeda taip pat gerai, kaip ir nikotino pleistrai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!