Pačiam žmogui jie turi netrukdyti dviem aspektais: estetiniu (turi būti pačiam gražu), ir praktiniu (plaukai fiziškai tiesiog netrukdo). Dėl aplinkinių, manau, užtenka, kad jiems netrukdytų praktiniu aspektu.

Kitas klausimas: kaip susiformuoja mūsų estetinis supratimas? Didesnė problema šiuo metu, manau, kyla labiau moterims nei vyrams, vyrai tokio spaudimo nejaučia, todėl pasisakysiu apie moteris. Juk merginos ir moterys kojas skuta ne dėl to, kad nuo gimimo taip nori, o tik dėl to, kad visuomenė suformavo tokį estetikos suvokimą ir mama taip daro. Su plaukuotomis kojomis mergina jaučiasi jau nepatogiai ir nejaukiai, bet taip yra tik dėl „ką kiti pagalvos“ veiksnio.

Man asmeniškai patinka moters kūno plaukuotumas. Tai seksualu ir brandu. Gal jis turi būti tam tikrose vietose kažkiek sutvarkytas pagal skonį. Kaip ir į kirpyklą dažniausiai einama susitvarkyti plaukų, kad jie gražiai atrodytų, o ne nusiskutame plikai.

Todėl mano verdiktas toks: aš esu vyras ir sakau visoms moterims ir merginoms, kad dėl manęs galite nesiskusti, man nepatinka, kai suaugusios moters kūno plaukuotumas prilygsta aštuonerių metų mergaitės kūno plaukuotumui. Plaukuotumas yra seksualu, patrauklu ir natūralu. O dėl avelių bandos, jums spręsti ar norite būti tos bandos dalimi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Natūralu, kad vasarą vieni kitų kūnus galime pamatyti ir arčiau: kepinantis karštis verčia išsirengti, jei ne gatvėje, tai bent paplūdimyje. Yra ir tokių, kurie dėl to kompleksuoja, ir tokių, kurie drąsiai nusimeta drabužius – nepaisant netobulos figūros, sudilusio kostiumėlio ar... ant kūno želiančių plaukų.

Vieni vyrai su pasididžiavimu demonstruoja apžėlusias krūtines, pilvukus ar nugaras, o pasitaiko atvejų, kai plaukuoto kūno nebijo rodyti ir moterys. Neseniai praūžusi mada paskatino kai kurias jų atsisakyti skutimosi peiliukų ir į plaukus pažastyse ar ant kojų žvelgti kaip į natūralų dalyką.

Tokį požiūrį palaikančios moterys teigia, kad grožio standartą, jog moterims reikia depiliuoti savo kūną, tiesiog nustatė tie, kurie pardavinėjo tam skirtas priemones. Be to, sakoma, kad toks sprendimas – nedepiliuoti kūno - padeda sutaupyti pinigų, laiko bei leidžia išvengti pokalbio su žmonėmis, kurie yra nepasirengę priimti kito žmogaus pažiūrų.

Tuo metu kiti ant kūno augančiais plaukais baisisi – nesvarbu, ar juos mato ant moteriškos, ar ant vyriškos figūros. Prašome Jūsų – pasidalinkite savo nuomone!

Kokį kūno plaukuotumą toleruojate? Ar Jūsų manymu tai lemia lytis? Galbūt galite pasidalinti nuotraukomis, nes didžiuojatės, kad sugebate atsispirti visuomenės nustatytiems standartams? O gal žmonių, nedepiliuojančių savo kūno, visiškai nepalaikote? Drąsiai dalinkitės mintimis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Plaukai“ iki rugpjūčio 18 d. Įdomiausio pasakojimo autoriui įteiksime 100 litų vertės „Impuls“ čekį.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: