Pasirinkau pirmą samprotavimo temą: „Kas žmogui teikia ramybę?“. Pamaniau, kad ši tema yra aktualesnė man kaip ramiam žmogui. Rašyti nebuvo sudėtinga, mintys liejosi kaip iš kibiro, tačiau erzino vienas dalykas: abiturientai, vos tik prasidėjus egzaminui, užsimanė į tualetą, ir taip – vienas po kito. Mūsų buvo apie 60, rašėme sporto salėje, kurioje langai buvo uždaryti, buvo nežmoniškai tvanku, taip pat, kaip ir minėjau, trukdė nuolatinis vaikščiojimas į tualetą, kai kurie ten ėjo net po kelis kartus.

Esu nusivylusi tuo, kad mokytojai neapžiūri mokinių. Manau, kad visi tie, kurie ėjo į tualetą, ėjo ne gamtinių reikalų atlikti, o per 5 minutes pasikartoti vieno ar kito autoriaus. Kartais erzina, kad tie mokiniai, kurie nusirašo, gauna geresnius balus nei tie, kurie stengėsi viską rašyti savarankiškai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą laikę dvyliktokai, kokią rašinio temą pasirinkote jūs? Ar sudėtinga buvo parašyti rašinį? Kas jus labiausiai nustebino, pasirodė sunkiausia? O gal tikitės gauti aukštą balą? Pasidalinkite, kokio rezultato laukiate.

Savo nuomones galite siųsti el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Egzaminas“.