Pats bandomojo egzamino metu gavau šimtuką ir jaučiau, kad egzaminui esu pasiruošęs.

Šiais metais užduotys tikrai nebuvo pačios lengviausios, o skaitymo užduočių tekstai, nors ir truputėlį keblūs, buvo tikrai geri, aktualūs ir įdomūs. Tačiau taip ir yra patikrinami jūsų anglų kalbos gebėjimai. Noriu pasakyti, kad jei vasarą praleidai dirbdamas Jungtinėje Karalystėje, dar nebūtinai esi vertas šimtuko – jį reikia užsidirbti. O jei žmogus po egzamino „atsibudo“, kad gaus 50, tačiau norėjo stebuklingai turėti daugiau, vadinasi, per mažai dirbo, kad tai pasiektų. Galėjo būti ir kitų priežasčių: gal užteko su draugais prieš egzaminą per ilgai užsibūti lauke, gal jaudinosi, o gal tiesiog per bandomąjį egzaminą mokytoja geriau ištaisė rašinį „už gražias akutes“. Vienaip ar kitaip, nieko kaltinti dėl to negalima, tik save.

Dėl vandens situacijos (abiturientas rašė, kad klasėje buvo 0,5 l buteliukas vandens visiems mokiniams – DELFI), tai kiekvienas kandidatas galėjo atsinešti po buteliuką pats, o jei to prieš egzaminą mokytoja nepasakė, na, skųstis visai Lietuvai nėra ko.

Dar apie klausymo užduotį. Mano klasėje įrašas tikrai buvo geras ir reguliavome garsą tol, kol visiems buvo gerai. Tai yra mūsų egzaminas ir kandidatai gali reikalauti kokybiško garso, tačiau, kaip tikri lietuviai mes geriau pasiskundžiame po to.

In conclusion (angl. apibendrinant), egzaminas labiausiai nuvylė tik tuos, kurie jam nesiruošė – skųstis tikrai nėra dėl ko. Nes nors ir su pasispardymais, užduotis įveikti buvo įmanoma, o norint šimtuko, anglu būti tikrai nebuvo būtina (esu iš mažo miestelio mokyklos ir bent trise iš 18 mokinių klasėje, pasitikrinę atsakymus, tikimės gauti ne mažiau 95 balų, o mokytojos indėlis čia tikrai nedidelis.)

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Dvyliktokai, klausiame Jūsų – kaip sekėsi? Papasakokite, kas buvo sudėtingiausia, kas jus nustebino ar pradžiugino? Kaip manote, kiek balų pavyks surinkti? Savo mintis ir patirtį rašykite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Egzaminas“.