Pradėsiu nuo to, kad Čekijos valiuta yra krona, su kuria iš pradžių buvo kiek sunku apsiprasti. 1 euras šiuo metu yra 27 kronos, o tai – gana didelis santykis. Vidutinis atlyginimas Čekijoje yra 27 297 kronos (1011 eurų), o kainos, kiek pastebėjau, daug mažesnės nei Lietuvoje.

Apytikslės kainos:
Pienas (1 l) – 12 kronų (0,44 euro)
Kiaušiniai (12) – 35 kronos (1,29 euro)
Vištienos krūtinėlė (1 kg) – 140 kronų (5,18 euro)
Dienos pietūs kavinėje – 70 kronų (2,59 euro)
Bilietas į kino teatrą – 160 kronų (5,92 euro)
Mėnesinis abonementas į sporto klubą – 700 kronų (25 euro)
1 kambario buto nuoma mieste – 8000 kronų (296 eurų)

Čekai į lietuvius žiūri gana palankiai, nors apie mus daug nežino. Čekijoje beveik nėra svetimšalių, 90 proc. sudaro vien tik čekai, beveik nepamatysit juodaodžių, musulmonų ar kitų tautinių mažumų atstovų. Taip pat Čekijos prezidentas Milošas Zemanas griežtai pasisakė pabėgėlių klausimu. Tačiau čia neretai sutiksi vokiečių, slovakų, ukrainiečių ar lenkų.

Prieš tai teko gyventi Didžiojoje Britanijoje, tai galiu pasakyti, kad Čekijoje jaučiuosi saugiau, o ir miestai daug švaresni. Nėra to laukinio šurmulio.

Patys čekai labai praktiški ir šeimyniški žmones. Valdžia labai remia jaunas šeimas, todėl aplinkui daug porų su vaikais, daug dėmesio skiriama darželiams, mokykloms, jaunimo centrams.

Keliauti pačioje Čekijoje gana pigu, o ir gražių vietų netrūksta, vos ne kiekviename mieste stūkso didžiulė pilis. Sporto mėgėjams taip pat yra ką veikti, populiarus dviračių sportas ir žygiai į kalnus. Beje, sporto prekės taip pat daug pigesnės nei Lietuvoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Emigrantai, klausiame Jūsų – kaip gyvenate svetur? Kviečiame aprašyti gyvenimo sąlygas ir pasidalyti nuotraukomis, kaip atrodo jūsų namai. Ar tikrai kai kuriems jūsų tenka gyventi ne vieniems? O gal tai tik mitas? Savo mintis galite siųsti, spausdami pilką mygtuką čia arba el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigrantas“.