Juk tai akivaizdu... Labai daug žmonių skaudu palikti tėvynę, tačiau kas belieka? Gyventi už 300 eurų per mėnesį arba baigti studijas, už kurias reikia mokėti nemažai ir pabaigus studijas nesusirasti darbo, nes pagal specialybę pasiūlymų nėra?

Logiška, kodėl žmonės emigruoja – jie nori geresnio gyvenimo. Čia galime leisti sau viską, ko tik norisi ir nereikia verkti praėjus dviems savaitėms po algos, kad nebeturi, už ką valgyti nusipirkti.

Gal metas daryti išvadas seimūnams, o ne dalinti tuščius pažadus, kaip Lietuvoje BUS gerai? Net nepradėsiu šnekėti apie kainas Lietuvoje, nes visi ir taip puikiai viską žino ir mato. Nemanau, kad normalu per mėnesį gauti 300 eurų ir už juos pragyventi, mokant buto nuomą, perkant maistą...

Nepamirškime, kad drabužiai nėra amžini, be to, dar yra tėvai, kurie turi vaikų ir moka nenormalaus dydžio sumas už pratybas bei visa kita, ko reikia mokiniui.

O mano gyvenimo sąlygos Anglijoje puikios. Gyvename name, visi savi, nėra kuo skųstis. Dar negirdėjau ir nemačiau, kad viename name gyventų 10 žmonių. Čia tiesiog išpučiamas toks burbulas, norint parodyti, kaip blogai gyvena emigrantai, nors taip nėra.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Emigrantai, klausiame Jūsų – kaip gyvenate svetur? Kviečiame aprašyti gyvenimo sąlygas ir pasidalyti nuotraukomis, kaip atrodo jūsų namai. Ar tikrai kai kuriems jūsų tenka gyventi ne vieniems? O gal tai tik mitas?

Savo mintis galite siųsti, spausdami pilką mygtuką čia arba el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigrantas“.