Turbūt daugelis emigrantų išvyko į kitą šalį ieškoti laimės su draugų ar giminaičių pagalba. Tą patį galiu pasakyti ir apie save. Turėjau merginą, kuri nuvyko ieškoti darbo į Airiją pas savo gimines. Aš jai pažadėjau, kad atskrisiu pas ją ir pradėsime visiškai naują gyvenimą.

Ji įsitvirtino gautame darbe, išsinuomojo būstą, kur kartu galėtume gyventi, tada atskridau ir aš. Apie 8 mėnesius neradau legalaus darbo, todėl reikėdavo dirbti bet ką, ką pasiūlydavo pašaliniai žmonės arba ką pats rasdavau internete. Po to susiradau ir legalų darbą.

Aišku, iš pradžių buvo sunku įsibėgėti (kaip kiekvienam naujokui duodavo sunkiausius darbus),bet prakentėjus tris mėnesius, gavau geresnes pareigas. Per tą laiką susibendravau su žmonėmis, kurie dirba mano darbovietėje, taip pat su viršininku.

Prabėgus 14 mėnesių nuo darbo pradžios aš jau buvau atsakingas už produkcijos kokybę ir kiekį. Iki šiol nepasakiau, bet dirbu konditerijos fabrike - dirbu ne fizinį darbą, pildau dokumentus. Bet kaip jau būna gyvenime, teko išsiskirti su mergina ir pradėti gyvenimą vienam.

Išsinuomojau būstą, ten pat Airijoje, moku nuomą, moku už paslaugas, tokias kaip internetas, televizija ar elektra (už vandenį mokėti nereikia). Puikiai gyvenu, leidžiu sau viską, ko noriu, - skaniai pavalgyti, be to, galiu sau leisti pirkti cigarečių pakelį už 9,60 euro, savaitgaliais galiu nuvažiuoti į klubą ir gerai praleisti laiką su draugais, kuriuos sutikau čia.

Taip pat lieka pinigų taupymui. Išvadą galiu padaryti tokią, jog jei turėčiau darbą Lietuvoje už 1500 litų per mėnesį, man tektų nuomotis būstą, mokėti už paslaugas, išlaikyti automobilį, pirkti kurą kelionei į darbą... Atrodo, nelieka nei cento maistui, ir jokiu pramogų, net negalėčiau sau leisti nueiti į kino teatrą...

Aš tiesiog nesuprantu, kaip žmonės gali išgyventi, kai tokie atlyginimai Lietuvoje, ir kaip Lietuva žada įsivesti euro valiutą... Duosiu palyginimą, kaip žmonės gyvena Airijoje: Lietuvoje uždirbame 1500 litų per mėnesį, Airijoje – 1500 eurų per mėnesį, Lietuvoje kuras kainuoja 4,60 Lt, o Airijoje 1,60 euro. Užsienyje galime gyventi ir pildyti savo svajones, o kol gimtoji šalis pasieks tokį lygį, mes jau ilsėsimės... Kad ir kaip bebūtų gaila.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!