Taigi, keletas mano pastebėjimų. Gavus lietuvių (gimtosios) kalbos PUPP testo užduotis, mane, tiesa sakant, apėmė juokas: dėdė Smailiapilvis rašo apie gautus gaidžio kiaušinius. Man ilgai teko pasukti galvą, ar jie išvis egzistuoja... Kiek domėjausi, Vaižgantas, kurio kūriniai buvo pateikti šių metu PUPP, yra labiau 11-12 klasės autorius (pagal Nacionalinio egzaminų centro internetinį puslapį). Nepaisant to, galiu NEC’ą pagirti už šių metų rašymo užduotį, kuri, mano manymu, buvo ir informatyvi, ir naudinga, ir įdomi šiandieniniam XXI a. mokiniui.

Su juoku pabaigėme paskutinę šių mokslo metų darbo dieną, prasidėjo atostogos, kurias nutraukė nelemtoji birželio 13 - oji diena - matematikos PUPP. Galvojau, kad šis egzaminas pareikalaus daug loginio mąstymo, matematikos teorijos, bus keletas vertų dėmesio geometrijos, algebros uždavinių bei neteks juoktis. Bet ne! Gavęs užduočių sąsiuvinį, atsiverčiau pirmą puslapį, kuriame prašoma suskaičiuoti, kiek yra skaičių, kurie dalijasi iš dviejų. Pagalvojau, jog esu ketvirtos klasės žinių patikrinime. Turbūt ir ketvirtokai atlieka sunkesnius uždavinius! Prasėdėjau dvi valandas egzamine ir išėjęs pagalvojau: už ką iš manęs tyčiojasi? Negi aš esu toks kvailys?

Savo surinktus taškus matematikos patikrinime sužinojau jau tos pačios dienos vakare, o lietuvių k. po keleto dienų. Tačiau savo įvertinimą sužinosiu tik vėliau: matematikos - birželio 21 dieną, lietuvių k. - 19 dieną (jei neklystu) Taigi, iki šių dienų negaliu ramiai atostogauti, nes man vis knieti, kiek gausiu iš šių, mano manymu, egzaminų parodijos.

Todėl prašau visų, kuriems yra įdomu kitoms, ateities kartoms, organizuoti PUPP žymiai anksčiau nei šiemet, nes manau, jog mokiniai nenori laikyti egzaminų per savo atostogas, taškų konvertavimo į pažymį lentelę įtraukti į patikrinimo vertinimo instrukcijas, nes yra mokyklų, kuriose darbai įvertinami yra anksčiau nei tomis dienomis ir mokiniams yra įdomu sužinoti savo įvertinimą kuo greičiau.

Būtų gerai, kad ir vertinimo instrukcijos būtų viešai paskelbtos kaip ir užduotys, kad galėtum pasitikrinti iškart po egzamino ir svarbiausia, jog užduotys nebūtų per lengvos (kaip šiemet, manau, buvo matematikos).

Bet ką aš čia. Juk šuns balsas į dangų neina.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!