Mano draugė pasakojo, kaip jos namuose po senelio mirties jai vaidenosi. Iš pradžių ji naktimis matė sėdintį senelį toje vietoje, kur buvo jo lova. Vėliau – jo siluetą. Jį pastebėjo dar kelis kartus už virtuvės durų, nes jos buvo įstiklintos. Draugė buvo labai sunerimusi, kai namuose jai vaidenosi mirusio senelio velė.

Galiausiai nutiko keistas dalykas. Kai ji buvo su draugais virtuvėje, sėdėjo nusisukusi nugara į duris, o draugas sėdėjo veidu į duris. Tuomet jiems pasirodė, kad jie išvydo senelio vėlę, kuri ranka lietė stiklą. Visi buvo labai persigandę.

Mano draugė nebuvo senelio laidotuvėse, todėl jos senelė patarė nueiti prie jo kapo, uždegti žvakutę ir pasimelsi. Kai ji tai padarė, nustojo regėti senelį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kaip DELFI jau anksčiau sakė psichologė psichiatrė Genovaitė Petronienė paprastai žmogus, kuris neseniai palaidojo kokį artimą giminaitį, pradeda girdėtis jo balsas ar žingsnius.

„Tačiau yra taip, kad tiesiog apie tą žmogų tu nuolat galvoji, kažko tikiesi, tad vėliau tai ir pradeda vaidentis. Dar dažniau būna, kad asmuo išsiskiria su vaikinu ar mergina ir, pavyzdžiui, jam gatvėje ima vaidentis, kad tas žmogus ką tik praėjo, kad jį nuolat mato. Arba, tarkime, vaikystėje turbūt dažnas turėjo tokios patirties: prietemoje kabo paltas, o atrodo, kad visas žmogus. Vaiduoklių matymas – labai panašus reiškinys. Matai tai, ką nori, ko tikiesi arba ko labai vengi ir bijai“, – aiškino ji.

Tačiau, pripažino G. Petronienė, negalima visiškai atmesti galimybės, kad tam tikri asmenys kartais iš tiesų mato šmėklas.

„Aš asmeniškai gyvenime su tuo nesu susidūrusi, tačiau aš neatmesčiau galimybės, kad galbūt ir egzistuoja kokie antgamtiniai reiškiniai“, – svarstė ji.

Teiraujamės Jūsų – ar esate girdėję apie panašius reiškinius iš savo artimų žmonių? O galbūt pats manėte, kad susidūrėte su neva antgamtiniais reiškiniais, o vėliau išsiaiškinote, kad šių priežastis – itin paprasta, tarkim, statybinis brokas?

Laukiame Jūsų istorijų ir pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“