Kas yra sėkminga bylos baigtis, atsakymo neturiu nei aš, nei kas nors iš skirtingų barikadų pusių. Galbūt tai paskutinis teismo sprendimas (kiek teko išgirsti iš prievarta brukamos informacijos žiniasklaidoje) grąžinti vaiką biologinei motinai, galbūt tai bus sprendimas palikti vaiką su teisiniais globėjais. Bet kuriuo atveju, tai nei mano, nei jūsų, nesusijusių su šia byla, reikalas, - svetimų marškinių skalbimas kol kas neprivedė prie gero, o atvirkščiai - tik traumavo kai kuriuos nepilnamečius šios istorijos dalyvius. Tiek fiziškai, tiek morališkai. Žiūrint, kaip Tautos valia įgauna pagreitį, tikėtinas ir didesnis kraujo praliejimas. Barbarų Tauta, ne kitaip.

Pedofilijos byla, mano nuomone, turėtų būti nagrinėjama itin diskretiškai, kadangi kalbama apie intymius dalykus ir nepilnamečius vaikus, o jiems – dar visas gyvenimas prieš akis. Deja, ši istorija jau seniai tapo visos Tautos reikalu, ir kuo ta Tauta mažiau neatskleistų detalių žino, tuo aktyviau reiškia savo nuomonę. Tik man baisu pagalvoti, kas ateityje laukia tos mažos mergaitės, kuri kažkada bus jauna mergina ir moteris. Vaizdo ir teksto įrašų iš žiniasklaidos priemonių ištrinti nebus galima, ir visos Tautos dėka, šis vaikas bus lydimas pedofilijos skandalo šleifo visą gyvenimą.

Filosofiškai žiūrint, pasaulyje yra labai daug neteisybės: klesti nusikalstamumas, narkotikai, šešėlinė ekonomika. Pedofilija ir kitokios iškrypimo rūšys – deja, taip pat, o kiek dar daug yra latentinio nusikalstamumo, kuomet aukos niekada taip ir neprisipažįsta nukentėjusios nuo skriaudikų. Labai gaila, kad Lietuvos teisėsaugos institucijos yra arba per daug korumpuotos, arba tiesiog neįgalios išaiškinti šios pedofilijos bylos nusikalstamą sudėtį ir pagaliau padėti tašką ten, kur yra vien klaustukai.

Pritariu ankstesniojo DELFI Piliečio straipsnioGarliavos dramos aidai: I.Degutienė praleido progą patylėtinuomonei, kad ši istorija – kaip lakmuso popierėlis. Mano nuomone, ši istorija turi teigiamą ir neigiamą puses. Neigiama pusė yra ta, kad tai tik dar kartą atspindi, kokia kontroversiška ir nepatikima yra Lietuvos valdžia su visomis teisėsaugos institucijomis. Visgi yra ir vienas teigiamas dalykas – istorija parodo, kokia vieninga ad hoc (esant reikalui) gali būti Lietuvos Tauta.

O, kad visi šie vieningieji geriau naudotų savo potencialą mitinguodami prie valstybinių institucijų ir gindami kiekvienas savo teises, o ne skalbdami svetimus marškinius ir smurtaudami Garliavoje! Galbūt tokiu atveju netgi išsikovotų mažesnes šilumos kainas ir aukštesnį minimalų atlyginimą! Bet gi ne – įdomiau murkdytis svetimame purve neįsisąmoninant vieno fakto – joks vieningumas nepadės ten, kur yra niuansų, kuriuos žino tik arba jau Anapilin iškeliavę šios istorijos dalyviai, arba pareigūnai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!