Reikia susėsti prie bendro stalo ir nuoširdžiai išsiaiškinti, kodėl pradėjome tą vaikišką žaidimą - „vyrai blogesni, nei moterys“ arba „kodėl vyrai turi kentėti nuo moterų“ (...). Laikas pabūti nuoširdiems ir pradėti galvoti galva, kaip mėgstu skayti.

Daugelis vyrų „eina“ į šeimas tikėdamiesi kažkokių malonumų ar dar didesnės gerovės. Moteris skalbs, gamins, rūpinsis ir pan. O jis tuo tarpu galės gerai praleisti laiką su draugais, prisipliumpinti kažkur išėjęs alaus, o grįžęs ras skanią vakarienę, bei mielą pasiilgusią žmoną. Tikra utopija, ar ne?

Kas būna, kai vyras tuokiasi turėdamas tokių minčių? Prasideda nepasitikėjimas, pagieža, nuolatinis bambėjimas. Vyrukai, jei jums malonumas yra būti su draugais ir alaus bambaliu, bei retkarčiais patyliukais nuklysti, tai santuoka Jums tikrai to nežada. Pirmiausia todėl, kad vyras turi tuoktis su tokia mintimi, kad jam visas gyvenimas yra šeima ir vaikai. O laisvalaikį visada reikia sieti su šeima, nes tai jam yra malonumas, o ne pareiga. O jei jūs tuokiatės tada, kai malonumas jums yra draugai bei laisvalaikis be šeimos, o šeima tampa pareiga, patys žinot, kad galite negadinti „boboms“ nervų ir gyventi viengungiškai. Visi laimingi ir patenkinti.

Kitas vyrų tipažas - „išmintingieji“. Moterys, niekada nesusidėkite su vyrais, kurie rodo didžiulę erudiciją. Jei vyras turi labai jau didelį žinių bagažą., bet neturi, pavyzdžiui, tokių žmogiškų vertybių kaip sąžiningumas ir atsakomybė, tada visa jų išmintis bus nukreipta prieš šeimą. Tokie vyrai kartos, kad evoliucija ir genetika apsprendžia žmogaus neištikimybę, kad santuoka yra tik muilo burbulas, galima gyventi ir be to „kvailo“ parašo ir pan. Aiškins, kad valstybei to reikia, kad manipuliuotų žmonėmis ir aiškins kitas teorijas, kaip pateisinti savo nukrypusius nuo moralės poelgius „moksliškai“. Kartos, kad moralumas ir panašūs dalykai ir nesąmonė, nes vėl bandoma manipuliuoti žmonėmis ir pan.

Žodžiu, vyrai teoretikai, aiškintojai ir nusistatę prieš visą tariamą „moteriškių“ gėrį. Tokie vyrai iš pradžių atrodo labai inteligentiški, „pasikaustę“ bei tikrai patrauklūs, bet kai pradedi gilintis, ši erudicija yra tik muilo burbulas, nes viduje pas šį vyrą - tuščia. Nenustebkite, jei pasiūlys vieną dieną susitarti – „mieloji, aš einu į kairę, ir tu eik į kairę, abiems bus geriau, nes žmogus - gyvūnijos dalis, jam reikia įvairovės“.

Na, o kodėl vyrai nežino, kas yra šeima? Todėl, kad šeima jiems visų pirma yra pareiga. Tokia tradicija: netyčia „įstačiau“ vaiką, draugai „ženyjasi“ - ir man reikia, ką tėvai pasakys ir pan. Vyras turi pirmiausia suvokti, kas yra šeima, o tą gali padaryti tik kartu su moterimi. Nuoširdžiai kalbėtis apie lūkesčius: ko tikisi iš šeimos, kas jam yra šeima, kaip mintyse atrodo gyvenimas šeimoje ir pan.

Supratęs, kad jo galvoje „šeima“ visai neatitinka moters galvoje sukurto šeimos paveikslo, jis turi kažką daryti: arba toliau ieškoti moters, kuri sutiks su tokiu gyvenimu šeimoje, arba nuoširdžiai sau atsakyti į klausimą - „ar aš tikrai mylių šią moterį?“. Jei vyras tikrai mylės, tai jam šeimos vertybės taps ne pareiga, bet tikru malonumu. Dažnai vyrai nežino, kas yra šeima, nekalba su savo moterimi ir galiausiai su ja gyvendamas nesutaria dėl skirtingų šeimos paveikslų. Nenuostabu, kad visi pataria kalbėtis nuoširdžiai ir pasirinkti, kai niekas neverčia.

Taigi, koks yra tas ne šeimos vyras? Moterys, jūs tikrai žinot šį atsakymą. Tas vyras, kuris visą gyvenimą labiausiai myli tik patį save. Toks vyras, visada kartos: „mano asmeninė erdvė“, „mano ir tik mano draugai“, „mano ir tik mano laisvalaikis“, „mano, mano mano“, vargu ar išgirsite žodelį „mūsų“. O jei ir išgirsite, tai skambės šitaip - „padaryk mums vakarienę“, „išskalbk mūsų rūbus“ ir pan. Greičiausiai pagavote mintį, ar ne?

Tokie vyrai myli save ir jiems vaikų praktiškai nereikia, kitaip tariant, „moterys gimdosi sau vaikus“. Tokio tipažo vyrai niekada nežinos, ką reiškia mylėti, o jei ir sakys, kad myli, tai tol, kol tenkinsite jų poreikius, o jūs gausite tik tariamos meilės trupinius. Tokie vyrai pradeda karščiuotis, kai sutuoktinė nustoja tenkinti materialius poreikius, o pradeda prašyti „dvasinių“ dalykų, tokių kaip „pabūk daugiau su šeima“, „daugiau laiko skirk man“ ir t.t. O tada prasideda vyrų isterijos - „su šia boba neįmanoma gyventi“, „nuolatos seka, neleidžia atsipalaiduoti“, „šnipinėja“, „pristoja kaip rakštis“.

Na, ir galiausiai patarimai, Jums, mielosios, kurios gimdot tokiems vyrams vaikus. Nuoširdžiai sakau, nebijokit tikrinti savo vyro prieš santuoką ar pirmą kartą gulantis į lovą. Nebijokit pabūti prieš vestuves ta „ragana“, kuri nori kuo daugiau sužinoti apie vyrą. Kasinėkit visą jo praeitį, praeitis kartojasi, bet kitaip, patikėkit manim. Netikėkite žodžiais - „kas buvo, tas pražuvo“, oi, ne, tikrai nepražuvo ir tik laiko klausimas, kada vėl išlįs praeities šešėliai.

Vyro žodžiai - „nuo šiol šiai moteriai, būsimai žmonai būsiu ištikimas“ - tikrai skamba kilniai, bet nutikus kokiai negandai jis iškart puola į malonumus. O kaltos liekat jūs, nes jūs įstumėt tą vyrą į kitos mergos glėbį. Nors praeityje vyras buvo mėgėjas „eiti per sijonus“, o jūs tikėjotės, kad jis pasitaisys. Net jei ir būsit idealios, galiausiai vis tiek jus išduos, nes pasakys - „tokia jau evoliucija, taip jau vyrus surėdė“. Kitaip tariant, užburtas melo ratas.

Visada verta kalbėtis ir išsiaiškinti iki galo vyro ir moters vertybes, jei jos nesutampa, nėra iš ko kurti šeimos, o jei jau kuriate, tai tik laiko klausimas, kada ji iširs. Tik nuoširdus kalbėjimas gali išgelbėti, bet kažin, ar su liūdnos praeties vyru galima tikėtis nuoširdumo. Taip pat ir dėl moterų, kurios turėjo audringą praeitį, - kažin, ar rasit nuoširdumo.

Nereikia tikėti, kad gyvenimas yra vienas ir turiu gyventi tik dėl malonumų. Malonumai yra skirtingi, todėl būtinai atkreipkit dėmesį, ką mėgsta jūsu partneris. Jei jam malonu glausti mylimą žmogų, greičiausiai susituokus malonu bus leisti laisvalaikį kartu. Taip pat, jei garsiai kalbės apie laisvę - „darau, ką noriu ir man tas pats“, vadinasi, to žmogaus supratimas yra labai menkas.

Atsiminkit, žmogus laisvas tik tada, kai sugeba nugalėti savo gamtišką prigimtį ir nėra nuo jos priklausomas. Laisvas tik tas, kuris sugeba gyventi savo valia, o ne gamtos. O jei vyras postringauja apie laisvę, tai žinokit, kad jam laisvė yra būti valdomam gamtos dėsnių, o ne proto. Laisvė yra kur kas daugiau, nei daryti, ką noriu ir kada noriu. Reikia kliautis protu, o tai reiškia gyventi vadovaujantis dorybėmis ir su saiku.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo patirtimi – su kuo reikia kurti šeimą? Papasakokite laimingos santuokos receptą, ar atvirkščiai - atskleiskite, kaip supratote, kad šeimos išsaugoti nepavyks.

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Santykiai“: