Truputėlį dvejojau, ar skristi su „Wizzair“, kadangi niekada prieš tai šios kompanijos paslaugomis nebuvo tekę naudotis. Tačiau įsitaisęs lėktuve jaučiausi gerai, kėdės atrodė komfortiškesnės nei „Ryanair“, vietos galbūt kiek daugiau, stiuartai taip pat malonūs ir paslaugūs. Na, nekokį įvaizdį paliko tai, jog vienas iš jų viso skrydžio metu kramtė gumą, tačiau visa kita puiku. Puiku iki to momento, kai po pusvalandžio skrydžio trukmės keleiviams buvo pranešta, jog trumpam nutūpsime Lenkijoje, Gdansko mieste. Informavo, jog reikia paimti krovinį.

Tačiau nutūpus nelabai buvo panašu į krovinio paėmimą, kadangi lėktuvas pildėsi degalus ir vietoj skelbtų penkiolikos minučių mes pakilome tik po penkiasdešimties. Tad visiškai natūralu, jog nors pilotai ir stengėsi skristi greičiau, tačiau į Liverpulį atvykome apytiksliai 50 minučių vėliau nei trunka skrydis iš Vilniaus į šį Jungtinės Karalystės miestą.

Iki mano kito skrydžio buvo likusios apytiksliai 15 minučių ir bandymas bėgti taip greitai, kaip sprinteris Rytis Sakalauskas, buvo sėkmingas tik iš dalies. Per dešimt minučių suspėjau nubėgti iki pasų kontrolės, be eilės ją praeiti ir toliau bėgau, bėgau vėl iki registracijos vietos kitam skrydžiui. Ten sutiktoms merginoms uždususiu balsu sunkiai sekėsi paaiškinti ko noriu, tačiau parodžius bilietą, jos suprato ir man pasakė sorry. Taip ir likau stovėti oro uoste vien tik dėl to, kad kompanija „Wizzair“ nusprendė pigesnių degalų įsipilti kaimyninėje Lenkijoje. Žinoma, jeigu apie tai būtų buvę pranešta prieš perkant lėktuvo bilietą, aš paprasčiausiai būčiau pasirinkęs kitus vežėjus.

O dabar noras sutaupyti su pigių skrydžių bendrove man atnešė tik papildomų problemų ir išlaidų. Nespėjau į darbą sutartu laiku, nes kitas skrydis buvo tik kitos dienos rytą, plius neplanuotos išlaidos viešbučiui bei kito bilieto įsigijimas.

Tik dabar galvoju, kam už visa tai dėkoti - nepigių skrydžių bendrovei „Wizzair“ ar Lietuvos politikams, jog kuras yra pigesnis Lenkijoje nei Lietuvoje ir dėl to net ir norėdamas išvengti vizito pas kaimynus ne visada gali tai padaryti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!