Vokietukas mane papildė ir atrodė, kad jis yra visas mano pasaulis. Prisimenu, kaip mamos prašydavo, kad išleistų mane vakare kur nueiti, arba padėdavo man daryti namų darbus. Jis sakė man, kad kai pabaigsiu mokyklą, išsiveš pas save į Vokietiją. Gal viskas taip ir būtų buvę, bet ta jaunystė, baimė pakišo koja. Bijojau, kad ne tas jis, juk jis buvo man pirmasis. Sakiau jam, kad bus pirmas ir paskutinis, bet taip buvo, kol nesusitikau su savo dabartiniu sužadėtiniu...

Kartais susitikdavau su savo vokietuku, bet tik draugiškai pašnekėdavom – turim daug bendrų pažįstamu. Juokais visada sakydavo, kad išsilakstysiu ir grįšiu pas jį. Aš giliai širdyje tuo tikėjau, bet jau kitą turėjau.

Mano sužadėtinis – aukštas išvaizdus, vėjavaikis kaip ir aš, buvom abu pasiutę. Draugavom mes ilgai, gražiai, kartu subrendom, pabaigėm studijas. Išdraugavome 5 metus, iš jų dvejus jau gyvenom kartu. Kol viena gražų vakarą, prieš kelis mėnesius, jis man nepasipiršo. Ir tapom sužadėtiniais, prasidėjo vestuvių planavimo maratonas – muzikantai, fotografai, sodyba... Ir, va, aš prisiminiau, kad derėtų apie tai informuoti savo vokietuką.

Mano vokietukas tai priėmė ramiai, tik pasakė – „Susimąstyk rimtai, ar tai tas, nes kelio atgal nebus.“ Ir aš susimąsčiau... Vokietukas pasakė – „Gali grįžti pas mane, rasi tą darbą ir Vokietijoje, juk tu medikė, jų visur reikia.“ Pasakė nedaryti klaidos su šiomis vestuvėmis.

Aš pradėjau dvejoti – kelio atgal tarsi nėra, viskas užsakyta vestuvėms. Jei pasakysiu „ne“, aš prarasiu savo sužadėtinį. O jei pasakysiu „taip“, bijau, kad gailėsiuos visa gyvenimą, kad nepriėmiau vokietuko pasiūlymo. Laiko iki vestuvių vis mažėja, o aš kaip mažvaikė vis dvejoju – kažkas širdelėje kirba, gailiuosi, kad vokietukui pranešiau apie šiuos gyvenimo pasikeitimus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Jaunystė, beribis pokyčių noras, rimtų santykių baimė ar akimirką aptemęs protas – ne vienam žinomi pasiteisinimai, dėl kurių širdžiai artimas žmogus staiga tampa nereikalingas. „Galvojau, kad atsiras geresnis variantas“ – neretai teisinamasi, nors to, deja, vėliau tenka gailėtis. Klausiame Jūsų – ar jums teko graužtis dėl pasakyto „ne“ savo buvusiajai ar buvusiajam? Papasakokite ir už tai Jums gali atitekti du visos dienos bilietai (įrangos „Premium“ nuoma įskaičiuota) į „Snow areną“ Druskininkuose.

Rašykite spausdami čia arba el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pasakiau ne“. Jūsų anonimiškumą garantuojame.