Taip ir atsilaikėme iki santuokos, gimė vaikelis, užsimezgė dar viena nauja gyvybė. Niekas negalėjo mūsų išskirti. Tik ji – Mirtis. Atėjo pačioje jaunystėje, ir nė neklaususi, išsivedė. Likau su mažiuliu ant rankų, o kitą dar nešiojau po širdimi. Atrodė, kad gyvenimas nutrūko...

Niekas negalėjo paguosti, o besisukinėjantis mažylis tik trukdė (tuomet taip atrodė) gedėti. Kaip ir anksčiau, vyrui gyvam tebesant, ieškodavau susitikimų, taip dabar jų ieškodavau sapnuose. Ir sutikdavau... Prilėkusi klausinėdavau, kur prapuolė, kodėl negrįžta, kur jis būna ir maldavau vestis su savimi. „Nėra tau ten vietos, nėra,“ – sakydavo, kol kartą nusivedė parodyti, kur jis būna.

Išvydau tamsų rūsį, kuriame sklandė pritroškusios patalpos kvapas ir duris, gulinčias maždaug kelių metrų aukštyje. „Matai, čia tik man vienam,“– pasakė ir dingo...

Aš vis dar laukiausi antrojo vaikelio ir buvau kažkur, tik ne čia. Artimieji įkalbinėjo negimdyti, tačiau vėl susapnavau.

Sutinku jį kaip visada linksmą, gražų, bet šįkart vyras prieina prie manęs, apkabina ir atsitūpęs pasisodina ant kelių. Kalba, kalba, kalba... Sako žinantis, jog mane įkalbinėja negimdyti vaikelio, bet prašo išnešioti ir gimdyti kūdikį ir pridūrė, kad pasidalinsime vaikelius – vienas jam ir kitas man...

Pasakojau artimiesiems šį sapną kaip ir visus kitus ir supratau, ką norėjo pasakyti mano vaikų tėvas, kai išnešiojusi vaikelį, pagimdžiau jau negyvą.

Lankau kapinėse abu savo vyručius ir vis prisimenu sapnus, o ypač tą, lėmusį sūnaus gimimą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pirmosiomis lapkričio dienomis kone visa Lietuva važiuoja uždegti žvakių mirusiam, tačiau širdyje visuomet gyvam artimam žmogui. Ne vienas, net ir praėjus daug laiko po skaudžios netekties, regi jį savo sapnuose, prisimena atvykęs į jo namus ar į rankas paėmęs velioniui brangų daiktą. Prašome jūsų pasidalyti pasakojimais – ar jums yra tekę susapnuoti artimuosius, kurių netekote, sapnuose iš jų išgirsti pamokymų ar patarimų?

Kviečiame pasidalyti savo istorijomis! Ar pamatyti sapne vaizdai, išgirsti patarimai buvo reikšmingi? Kaip paaiškinate tokius sapnus? O gal jokios reikšmės jiems neteikiate?

Vieno pasakojimo autoriui, kurį išrinks redakcija, padovanosime dvi knygas. Savo patirtimi kviečiame dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Sapnas“ arba spaudžiant pilką mygtuką čia iki lapkričio 8 d.