Ne paslaptis, kad kartais pirkėjams tenka nusivilti – perpardavinėtojai ne visuomet sąžiningai nurodo ridą ar automobilio techninę būklę. DELFI skaitytojai pasidalijo patarimais, kaip perkant automobilį nelikti apgautam. Vienas jų net įvardijo, kaip sužinoti realią parduodamo automobilio kainą.

Publikuojame keletą diskusijų skiltyje išsakytų pirkėjų patarimų ir kviečiame el.p. pilieciai@delfi.lt pasidalyti savo patirtimi, kaip jums yra pavykę išsirinkti automobilį ir į ką patartumėte atkreipti dėmesį.

Sąžiningumo patikrinimas – mokėjimas per banką

Tauragėje automobilio žmonai ieškojęs skaitytojas pasakojo, kad jam blogus variantus padėjo atmesti magnetukas.

„Prieš 4 m. ieškojau Tauragėje žmonai automobilio, vienas sudomino, paskambinau pardavėjui, o tas sako: mašina „nuliova“, originalus dažymas. Baigus pokalbį žiūriu – lenkai vaikštinėja su matuokliu, paprašiau, kad patikrintų automobilį, ir ką – visas automobilio galas – su daugiau nei 1 cm „špakliaus“. Tada pats įsigijau tokį pieštuką-magnetą, tai kartą buvo taip, kad vieno automobilio visą vairuotojo pusė nekibo, vadinasi, „špakliaus“ visur buvo daugiau nei 9 mm visur...“ – pasakojo skaitytojas.

Kitas skaitytojas davė labai paprastą patarimą – jo teigimu, pakanka susitarti sumokėti už automobilį, atliekant pavedimą. Taip lengva patikrinti, ar pardavėjas – sąžiningas.

„Pardavėjo sąžiningumui patikrinti yra daug variantų, vienas iš jų – tai pirkimas pavedimu. Sąžiningam pardavėjui tai yra ne problema, tačiau sukčiui, slepiančiam automobilio defektus ir mokesčius, tai yra viskas, jis tikrai su šia sąlyga nesutiks, pabandykite ir įsitikinsite patys, tuo labiau turguje, kur gero automobilio surasti praktiškai neįmanoma, nes visi jie „lediniai“ ir vieno savininko tebuvę, kaip taisyklė, su maksimalia 225 tūkst. rida“, – savo pastebėjimais dalijosi kitas skaitytojas.

Kaip sužinoti realią automobilio kainą?

„Aš“ slapyvardžiu pasivadinęs automobilio pirkėjas įvardijo ne vieną patarimą, kaip reiktų bendrauti su perpardavinėtojais ir kaip sužinoti tikrąją automobilio kainą.

Pasak skaitytojo, iš pradžių reikia apsispręsti, kokį automobilį norite pirkti.

„Reikia išanalizuoti pasiūlą ir nuspręsti, kiek norite už jį mokėti. Ne už kiek siūlo „perekupai“ (perpadavinėtojas – DELFI), o kiek jūs pats jį įvertinate. Pirkimui jūs turite pasiruošti ir susikaupti kaip darbui ar kokiems karo veiksmams. Juk kiek jūs numušite kainą, tiek jūs uždirbsite. Geriausias būdas sužinoti automobilio kainą – susirasti patį pigiausią to modelio pasiūlymą. Tokia ir turi būti jūsų kaina. Po to pradėkite ieškoti automobilio“, – rašė skaitytojas.

Jo teigimu, suradus gerą, per daug nenaudotą automobilį, reikia pradėti derybas su perpardavinėtoju.

„Derėtis reikia ilgai, gal net kelis kartus, kelias dienas ar savaites. Kai „perekupui“ nuo jūsų užverda smegenys, tada jam galima pasiūlyti kainą, truputį didesnę, nei jis, jūsų manymu, sumokėjo. Tik neperlenkit lazdos. Negalima su „perekupais“ kalbėti įžūliai, reikia juokauti, pokštauti, girti juos kaip mažus vaikus. Tas metodas yra veiksmingas ir patikrintas ne kartą. Veikia su 40 proc. perpardavinėtojų. Jei per pirmą kartą nenusipirkote, nenusivilkite. Bandykite antrą, trečią kartą. Per savaitę ar dvi jūs sutaupysite nemažą pinigų sumą. Dar galiu patarti susirasti automobilį, kuris seniai „kabo“ internete. Tada rezultatas – 70 proc. Sėkmės, tautiečiai“, – ne vienu patarimu pasidalijo komentatorius.

Kviečiame el.p. pilieciai@delfi.lt pasidalyti savo patirtimi, kaip jums yra pavykę išsirinkti automobilį ir į ką patartumėte atkreipti dėmesį! Laiškus siųskite su prierašu „Automobilis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)