Tiesą sakant, liūdna, nes neturėdamos vaikų jos save graužtų dar labiau...

Mielos mamos – atsikvošėkite ir džiaukitės, kad kas dieną matote savo mažus stebuklėlius ir visai nesvarbu, ar jie verkia, ar juokiasi, nesvarbu, ar jie apvertė jūsų kruopščiai tvarkomus namus, nesvarbu, kad tie maži padaužos sugadino naujus, ką tik nupirktus rūbelius ar batukus. Juk pačios taip darėte ir jūsų mamos dėl to niekam nesiskundė!

Verčiau įsivaizduokite, ką tektų išgyventi, jeigu tų stebuklų neturėtumėte? Jeigu grįžtumėte į santuokos pradžią, kuomet džiaugėtės dar „šviežia“ šeimynine laime, gyvenote su vyru dviese, mėgavotės kartu praleistomis akimirkomis, dar tik svajojote apie šeimos pagausėjimą, planavote turėti vieną, du ar tris mažylius.

Tačiau laikas bėgo, šeimos idilė virto lygiai ta pačia rutina, tik be vaikų... Kas mėnesį laukėte, gal jau, gal šįkart pavyko? Deja...

Santykiai su vyru darosi vis įtemptesni, mintyse kaltinate vienas kitą dėl to, ko patys nesuvokiate, kreipiatės į gydytojus... Daugybė tyrimų – brangių, pigesnių, skausmingų ir nelabai. Gydytojų išvados – nėra aiškios priežasties, kodėl šeima metų metus negali išpildyti savo svajonės ir susilaukti tų mažų padaužų, kurie dabar neva jums gadina gyvenimą.

Prasideda įvairios procedūros. Jos itin skausmingos, bet ko nepadarysi dėl savo tikslo. Mėnesis po mėnesio, o rezultato nėra. Apima didžiulis dvasinis nusivylimas, santykiams iškyla pavojus. Gerai, jeigu jūs tvirta pora, o kas, jeigu ne?

Nusprendžiate gyventi taip, kaip davė Dievas, tačiau kaskart pamatę, kaip gausėja jūsų draugų, artimųjų šeimos, netgi televizijos reklamas, kuriose laimingi tėvai sūpuoja mažylį, širdyje pajuntate baisią tuštumą ir vėl, nusprendžiate mėginti vėl..

Laukimas ir nesėkmė keičia vienas kitą, o jūs gyvenate viltimi. Ir štai atsivertę interneto portalo puslapį skaitote, kaip skundžiasi mamos, kaip joms auginti vaikus sunku... Liūdna, nes galbūt to „sunkios naštos“ jūs niekada ir nepajusite.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo mintimis ir patirtimi? Papasakoti savo istoriją?

Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mama“. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi ir žemiau esančia nuoroda arba čia: