Pamatęs brandos egzaminų ir įskaitų tvarkaraščius aš nudžiugau, nes jis tikrai gan patogus, tarpai tarp egzaminų – normalūs. Tačiau netikėtai pasklido pasipiktinimo pliūpsnis, kurio metu buvo peikiamas 2015 metų tvarkaraštis.

Labai normalu, kad įskaitos vyksta per pavasario atostogas. Praktika rodo, kad tai yra gan patogu – mokykloje nieko nėra, mokytojai neturi pamokų, gali priimti abiturientus visu krūviu. Be to, po atostogų už įskaitose prabūtą laiką (kas dažniausiai trunka tikrai ne daugiau valandos) yra gaunamos dvi papildomos atostogų dienos.

Dar keisčiau, kad „kritikams“ užkliuvo brandos egzaminų datos. O kaip pavyzdžiai nurodyti matematikos ir istorijos egzaminai, tarp kurių neva tik viena diena, o tiek laiko, kaip minėjo vienas DELFI skaitytojas, tarp pačių svarbiausių egzaminų yra visiškai per mažai. Žiūriu į egzaminų datas ir matau, kad nėra nei vieno egzamino, kuris vyktų vienas po kito, o matematikos egzaminas – birželio 5 d., istorijos – 8 d. Tam skaitytojui tik noriu palinkėti sėkmės matematikos egzamine birželio mėnesį, jis dar turi laiko pasimokyti.

Liūdna ir tai, kad ši situacija buvo pavadinta absurdiška. Ir į šį visą kritikos pliūpsnį įsikišo ir Lietuvos mokinių parlamento Švietimo komiteto pirmininkė. Dar kartą įsitikinau, kad kartais kai kuriems geriau tik pašnekėti, nesvarbu ką, svarbiausia, kad su visais. Visų pirma, žmogus jau turi pusę likusios dienos po to paties egzamino, kitu atveju – dar visą vieną dieną. Manau, kad tai yra labai geras variantas, o anksčiau tvarkaraščiai būdavo tikrai sunkesni ir labiau sugrūsti, šiemet galime džiaugtis.

Noriu tik atkreipti dėmesį į tai, kad iš pradžių reikia domėtis situacija, o tik tada galima reikšti savo argumentuotą nuomonę. Šiandien turime problemą, kad visi nori kalbėti, kad ir bet ką, ir dažniausiai be argumentų (...). Be to, egzaminui per dieną, dvi ar tris nepasiruoši, reikia pradėti mokytis jau dabar.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!