Nežinau, kaip į jus kreiptis, mielas ruse, bet siūlyčiau plačiau atsimerkti ir pažiūrėti, kaip žmonės iš tikrųjų gyvena Lietuvoje. Aišku, ne visi.

Jei žmogus dirba nenormuotas darbo valandas gamybos įmonėje, geriausiu atveju gauna 1000-1200 litų, nors jo darbo našumas tikrai vertas didesnių pinigų. O jei jis nueis pas direktorių ir pasakys, kad jo darbas vertas didesnio atlyginimo, tai bus jo paskutine darbo diena toje įmonėje.

Ir žmonės sėkmingai tyli, nes saugo, kad ir kokią, bet vis tiek darbo vietą, nes reikia vaikus auginti, reikia valgyti, rengtis ir kosmines kainas už butus mokėti.

Pasikalbėkit su paprastais žmonėmis ir sužinokit jų nuomonę,o ne reikškit taip drąsiai savąją - kad visi, kurie verti 800 litų algos, lai sėkmingai važiuoja iš Lietuvos!

Aš irgi išvažiavau ir gaudavau daugiau nei 800 Lt. Ir niekada neatsižadėsiu savo šalies, nekeisiu pilietybės ir tikrai kažkada grįšiu namo!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Uždirbate minimalų atlygį, nors labai stengiatės? Darbo vietoje jus laiko baimė vėliau apskritai nerasti veiklos, už kurią gautumėte tinkamą algą? O gal atvirkščiai – galite papasakoti, kaip įdėjęs didžiules pastangas, pasiekėte puikų rezultatą ir nesuprantate ariančių už minimumą?

Pasidalinkite savo istorija – patarkite ir įkvėpkite tuos, kuriems sunku, ar parodykite, jog net ir stengiantis, darbdavys ne visuomet bus geranoriška nusiteikęs ir verčiau ras kitą, kurį tenkins maža alga, nei šią pakels.

Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“ iki kovo 9 d. Dviems skaitytojams bus padovanotos b. Harden knygos „Pabėgimas iš lagerio nr. 14“.

Taip pat savo nuomone ar istorija pasidalinti ir dalyvauti konkurse galite žemiau: