Atvykimas. Karantinas.

Iš principo, tai reiškia tiek, kad jūs esate atskirti nuo didžiosios kitų nuteistųjų masės. Jūs miegate ar didžiąją dienos dalį tiesiog vartotės lovelėje skaitydami pristatytą spaudą ar negausios karantino bibliotekėlės knygas, žaidžiate šachmatais ar ne visai legaliomis kortomis su likimo „draugais“ ir retkarčiais pasišnekate su įvairių zonos tarnybų atstovais „ar nieko neskauda“ bei „ar priklausei laisvėje kokiai nors gaujai“ temomis. Atskira pramoga-pažintinis pokalbis su jauna psichologe, stengiantis įžvelgti jos iškirptės gilumą. Štai ir visos Jūsų „pareigos“.

Gyvenimas

Gyvenimas kaip gyvenimas. Itališkos keraminės plytelės ir įmontuojama santechnika dušinėje, plastikiniai langai gyvenamajame kambaryje. Jeigu kažkas sugenda-viskas pataisoma ar pakeičiama naujai-vėliausiai per savaitę. Gali išbandyti tarnybų reakciją: pasiskundi, kad pro naujutėlį plastikinį langą „tau šiek tiek pučia“-atlekia meistrai su įrankiais tau lango reguliuoti. Po savaitės jau gali protestuoti, kad „laiko kaip gyvulius, jokios ventiliacijos“... . Tačiau tai yra banalu.

Geriausia palaukti žiemos, „susiveikti“ riebios kopūstinės iš valgyklos, prikišti tualete senų skudurų į nutekamąjį vamzdį, ant viršaus minėtos kopūstinės (dėl stiprumo dar spanguolių kisieliaus iš tos pačios valgyklos) ir maloniai žvygaujant stebėti kaip spaudžiant šaltukui dirba zonoje laaabai brangiai kainuojančios asenizacinės mašinos.

Kai atsibosta netgi tai, einį į sporto salę ant staklių padirbėti (gali pasirinkti prieš arba po žaidimo biliardinėje). Tingi sportuoti? Sėdėk ir žiūrėk kaip kiti „kolegos“ žaidžia stalo tenisą, krepšinį, futbolą ar tinklinį. Kadangi televizija rodo tik apie 30 kanalų, eini į biblioteką, perverti „Stilių“ bei „Žmones“ ir eini vėl pažiūrėti ar nepadidėjo psichologės iškirptė. Na, blogiausiu atveju-pažaisti kompiuterinį žaidimą.

Sutinku, užeina noras kartais ir pasimaivyti-tuomet eini paklausyti kokio nors krišnaisto ar moterėlių iš „Caritas“ organizacijos zonos koplytėlėje, užkandi sausainukų, štai dienos ir nėra.

Pamiršau paminėti valgyklą, apsipirkimą parduotuvėje, pasimatymą su artimaisiais ir sekmadienį numatytą vienos lietuviškos grupės koncertą klube.

Ir šiaip, atsibodo jie man visi, einu pas tą rūsčią bet simpatišką seselę, bent jau valerijono tabletę tegu duoda, išsimiegoti noriu.

O jei neduos? Streikuosiu! Jums nuteistieji - gyvuliai, ar ką?!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!