Konservatoriai, balsuodami už LSDP palaimintą ir savo sudarytą biudžetą, parėmė ir sustiprino A. Butkevičiaus pozicijas nesutarimuose su koalicijos partneriais, o mainais LSDP galimai jiems paliko svarbias „lesyklėles“.  

Tokie nešvarūs sandoriai pakerta pasitikėjimą valstybe ir, kas blogiausia, atima geresnės ateities viltį. Todėl pritariu V. Uspaskichui, kad konservatorių sudarytas biudžetas reiškia tolimesnę konservatorių politiką, kurią dabar vykdys LSDP. Tokia perspektyva tikrai nežavi, nes daugiau nesinori patirti teroristinio valdymo ir tokių teroro aktų, kaip staigus elektros energijos kainų pakėlimas. Reikia permainų.

Socialdemokratai turi rasti savyje jėgų nutraukti bendradarbiavimą su neaiškią praeitį turinčią partija ir vykdyti kitokią politiką bei pagaliau atsigręžti į žmones, jų poreikius.

Dabar valdančiojoje koalicijoje pastebimas LSDP diktatas. To nebūtų, jeigu iš konservatorių būtų atimtos „lesyklėlės“. Žinoma, tada TS-LKD ir liberalai dėl biudžeto vieningai balsuotų prieš, bet koalicija pati turi pakankamai balsų priimti naują biudžetą, nenaudingą konservatoriams. Matosi, kad koalicija gali susitarti, tik reikia ne diktato, o daugiau kalbėjimosi ir pastangų siekiant bendro tikslo. Juk Lietuva laukia darbų, kitokios politikos, o ne nesibaigiančių cirkų ir tamsybių.

Nors V. Uspaskichas nėra nei šventas nei skaidrus, tačiau dabartinis puolimas atrodo įtartinas ir pavojingas demokratijai, nepriklausomybei, nes susidaro įspūdis, jog Darbo partijos juodosios buhalterijos byla yra daugiau politinė, negu kriminalinė.

Prezidentės patriotinė kova su V. Uspaskichu daugiau primena rusišką šokį su tautiniais elementais, dėl ko pervertinamas V. Uspaskicho pavojus.  Nereikia V. Uspaskicho problemų su teisėsauga paversti svarbiausia valstybės problema bei negalima daryti iš to antros Kauno pedofilijos bylos.

Mano nuomone, Darbo partijos juodosios buhalterijos byla turi būti vertinama teisiniu aspektu. Visiškai pritariu europietiškai D. Grybauskaitės pozicijai, kad Seimas privalo panaikinti teisiamų „darbiečių“ teisinį imunitetą ir leisti kaltinamiesiems įrodyti savo tiesą teisme.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!