DELFI skaitytojas: gedimai išblaškė ir erzino

Neviešinsiu mokyklos, kurioje laikiau egzaminą, pavadinimo, tačiau ne mokykla buvo kalta dėl to, kad egzamino eiga buvo kiek keistoka ir pykdė, švelniai tariant.

Visų pirma, norėčiau pasakyti, kad vykdytojai buvo nepasiruošę egzaminui, taip sakau, nes egzamino metu net keli grotuvai sugedo tik prasidėjus egzaminui. Kadangi pagal nuostatus tokiu atveju klausymo dalis nukeliama į pabaigą, asmeniškai man ir keliems kadidatams reikėjo laukti klausymo dalies net pusantros valandos, tai išblaškė mus ir erzino.

Nejaugi negalima patikrinti grotuvo prieš egzaminą? Jeigu kalbėčiau apie egzamino užduotis, iš tikrųjų tikėjausi sunkesnių užduočių. O dabar su nekantrumu laukiu rezultatų.

DELFI skaitytojas: teko pačiam sukinėti diską

Gegužės 23 d. – saulėta. Atsikėlus nuotaika buvo pozityvi, tačiau jaučiau jauduliuką. Atvykau į egzamino patalpą likus 30 minučių iki jo pradžios, buvau paskutinysis iš mokinių. Netrukus buvo atneštas bandomasis diskas, patikrinta aparatūra, viskas lyg ir veikė.

Prasidėjo egzaminas, klausymo dalis. Pasibaigus pirmajai daliai įrašas „atsisuko“ ir buvo girdimas iš naujo. Pajutau paniką, teko pačiam eiti sukinėti diską, nes komisijos narės buvo garbaus amžiaus ir nelabai gaudėsi. Problema kartojosi nuolat, vis teko kilti iš suolo ir prasukti diską, nes vis atsisukdavo į pradžią arba išvis sustodavo.

Vidury klausymo testo buvo atneštas naujas magnetofonas ir egzaminas tęsėsi. Mes buvome nuraminti, kad bus pridėta laiko, dėl iškilusių nesklandumų. Buvo pridėta papildomos 15 minučių, to laiko pakako kompensuoti patirtus laiko nuostolius.

Po šiokio tokio išbandymo prasidėjo skaitymo testas, kai jau pagalvojau, kad niekas man nebegali sutrukdyti, pro pradarytus langus pasigirdo skanduotės ir būgnų mušimas. Egzaminas vyko Gargžduose (Klaipėdos r.), mokykloje šalia centrinio futbolo stadiono ir, kaip tyčia, turėjo prasidėti renginys tuo metu, kai mes rašėme egzaminą.

Nepaisant išorės dirgiklių, savo šansus vertinu pozityviai, tikiuosi surinkti apie 90 proc. Kiti mokiniai, na, bent didžioji dalis jų, nebuvo nusivylę egzaminu ir vertina jį gan teigiamai. Belieka laukti rezultatų ir tikėtis, kad jie pateisins lūkesčius.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!