Dabar jis blaškosi tarp kelių darboviečių, siekdamas kaip nors prasimaitinti ir užtikrinti bent apynormalias sąlygas šeimai. Visi juk suprantame, kad geras savo srities specialistas yra tas, kuris nuolatos gilinasi į savo srities mokslus. Tai kada jam gilintis, jei turi naktį dirbti taksistu? Dieną vėl važiuoti į Klaipėdos universitetą, po to – į Vytauto Didžiojo universitetą Kaune. Paroje – tik 24 val., todėl negalės jis visą savo gyvenimą šitaip blaškytis ir gadinti savo sveikatą, kad galėtų kaip nors išgyventi.

Man taip pat tenka važinėti į kitą miestą dėstytojauti. Tai užima labai daug laiko. Tuomet nespėji kažko padaryt, todėl tenka pasiskolinti laiko iš nakties. Kadangi jau esu priešpensinio amžiaus, tai tos kelionės man atima visą sveikatą. O juk atvykus į universitetą ne pasakas sekti privalai. Atlygis už darbą – 269 eurai. Atmetus kelionės išlaidas (apie 100 eurų), jis lieka nelabai įspūdingas.

Nebevažinėčiau, tačiau mokslinis darbas įvertintas dar mažiau – tik 205 eurų. Taigi, mano pajamos – 374 eurai. Kokios jos turėtų būti, nelabai galiu pasakyti, nes kol gyvename dviese, tai už butą susimokame ir maistui pakanka. Keliones, teatrą, koncertus bei kinus jau daug metų esame tarsi „pamiršę“, nes kiek tik galėjome, visur taupėme, nes auginome 2 studentes. Žinoma, gerai būtų padėti savo vaikams gyvenimo pradžioje, bet dabar jau reikia taupyti odontologų paslaugoms, automobilio remontui ir t.t.

Man yra gėda prisipažinti, kad esu dr. ir doc., nes iš aprangos matyti, kad gyvenu nepasiturinčiai. Mūsų šeima nevartoja nei svaigalų, nei narkotikų, nerūkome, nekeliaujame, nelankome teatrų bei koncertų, tačiau gyvename nuo algos iki algos. Dabar keisti kažką savo gyvenime jau ne laikas, tenka su viskuo susitaikyti ir bandyti kaip nors „pratempti“ iki pensijos, jei pavyks ją pavyti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

O kiek uždirbate jūs? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti jūsų atlygis. Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „ Atlyginimas“.