Nereikia pamiršti ir puikiai įvertinto Seimo Pirmininkės darbo. Svarbu pastebėti, kad būtent moterų valdomos ir kuruojamos sritys susilaukė mažiausiai priekaištų ar pagarsėjo skandalais.

Tačiau ši Vyriausybė, ir ypač socialdemokratai, siunčia moteris į užribį, surinkdami ypač vyrišką kompaniją. Gali būti, kad tai užkoduota giliai partijos pasąmonėje ir atsišaukia iš partijos senos komunistinės praeities, kur moterims tinkamiausias būdavo melžėjos įvaizdis.

Tačiau patiems socialdemokratams reiktų prisiminti, kad viena populiariausių jų ministrių iš buvusios Vyriausybės buvo būtent moteris (tikriausiai net neminint vardo aišku, apie ką eina kalba). Taip pat būtų keista, jeigu busimasis premjeras teisintųsi, kad trūksta moteriško talento partijoje, turint omeny, kad Lietuva pirmauja pagal moteris, užimančias vadovaujančią padėtį.

Kaip visada gudriai žaidžia Darbo Partija, kuri jau paskelbė, kad net pusė jos ministerijų bus patikėta moterims. Taigi tikėtina, kad jie taip iškovos keletą papildomų populiarumo balų ir didesnį moterų palaikymą. Taigi didžiausias klausimas yra, kodėl naujasis premjeras taip vengia moterų?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!