Bandomajame darbe taip pat atsiskleidė puikūs lietuvių kalbos sugebėjimai - iš 50 taškų buvo surinkti 47 taškai. Sakysite, egzamino metu smegenų užtemimas užklupo, jaudulys? Klystate. Aiškiai suvokiu savo galimybes ir žinau savo sugebėjimus.

Skaudu ir graudu, jog mūsų valstybei nėra reikalingi jauni žmonės, kurie turi KITOKĮ požiūrį ir pasaulėžiūrą. Šiais laikais samprotaujamuosiuose rašiniuose, kurie, mano manymu, ir yra tam skirti, nebegali išdėstyti savo individualių minčių. Susidaro toks įspūdis, kad privalai ir turi mąstyti taip, kaip ir kiti. Pasidomėjus, kaip buvo įvertinti kiti klasės draugai (žinant jų tikruosius sugebėjimus), iškyla natūralus klausimas: argi logiška, kuomet moksleivio metinis įvertinimas svyruoja nuo 4 iki 6 ir jis gauna net virš 70 VBE, kai tu turėdamas 10, gauni tik varganą 41 balą?!

Gaila, bet tokia sistema visiškai nepateisinama jokia nauja ŠMM reforma, kuria norima ugdyti KŪRYBIŠKĄ ir KRITIŠKĄ vaiko mąstymą. Grįžtama prie socializmo ir tai tikrai neparodo, kad esame laisva ir demokratinė valstybė. Siūlau rimtai susirūpinti savo NEC vertintojų kompetencija.

Susidariau tokią nuomonę, kad yra ugdoma tik standartizuota karta, kuri ateityje visiškai nepasiteisins. Tiesa yra tokia, kad yra žlugdomas perspektyvus jaunimas, kuris yra priverstas palikti savo šalį dėl visiškai nepasiteisinusių lūkesčių. Taip pat gaila, kuomet biurokratizmas yra aukščiau žmogaus ir su juo yra visiškai nesiskaitoma.

NEC visiškai nesuvokia, jog šie egzaminų balai visiškai pakeičia mūsų gyvenimo kelią, tad tokį požiūrį galėčiau pavadinti amoraliu mūsų, abiturientų, atžvilgiu. Ir pabaigai - tikiuosi iš JŪSŲ žmogiškumo ir SĄŽINĖS atidžiai peržiūrint apeliaciją, kurią pateikiau iškart sužinojusi savo apgailėtinus ir varganus rezultatus. Tikiuosi geros kompetencijos!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!