Visą gyvenimą – ir okupacijos laikais, ir nepriklausomais – buvau aktyvus pilietis, savo darbais skatinęs ir siekęs skaidrumo, pilietiškumo, padorumo. Visada domėjausi socialine ir politine padėtimi mano šalyje. Pažįstu daugelį politikų nuo Sąjūdžio laikų, sekiau ir domėjausi jų karjeromis, politiniais pareiškimais, veikla.

Deja, esu nusivylęs visais fizikais, restauratoriais, muzikais, ekonomistais, etc. Jų atitrūkimas nuo realijų, nematymas, negebėjimas keisti žlungančios šalies padėties, piliečių, liekančių užribyje ir atskirtyje ignoravimas baugina. Amžius jau neleidžia spjauti į Tėvynę ir garbingai gyventi svetur. Todėl lieka tik iš paskutiniųjų priešintis, keisti situaciją mano šalyje (valstybėje – negaliu pasakyti).

Norėjau ignoruoti rinkimus, anot vienos žurnalistės, – boikotuot. Ranka nekyla tokiam poelgiui. Todėl eisiu į rinkimus. Balsuosiu, bet... reitinguosiu. Brauksiu iš sąrašo visas senbezdas, apkerpėjuosius kandidatus. Balsuosiu už tuos, kuriems ne daugiau nei 45-eri. Juk yra labai daug protingų ir talentingų jaunų politikų, ekonomistų, teisininkų, vadybininkų, kurių senasis klanas neprileidžia prie Valstybės valdymo. Gal ir tarp jų yra niekšelių, bet dauguma, manau, įneš naujų vėjų, pasaulietiškų pažiūrų Seimo darbe.

Gal jiems bus sunku pirmaisiais darbo metais, bet jaunystė – ne komunistinis genetinis požiūris, kažką galų gale gal pakeis mano Šalyje. Tiesiog pavargau ir nebenoriu, kad mano interesus dar vieną/dvi kadencijas atstovautų susikompromitavę, beveik nieko piliečių, Valstybės labui nenuveikę žmogeliai.

Gal tarp senosios kartos seimūnų yra ir padorių žmonių, bet, mano manymu, geriau rinkti naująją kartą, nei vėl likti baisioje padėtyje. Eikit visi, balsuokit ir reitinguokit. Braukit senienas iš sąrašo, kelkit ir palaikykit jaunimą. Manau, jie sugebės pasirūpinti Valstybe, nes jiems teks joje gyventi. O tokio amžiaus žmonėms kaip aš jau laikas žiūrėti link kalnelio, ramiai dirbant ir netrukdant jaunajai kartai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!