Kol tie investuoti 18 - 20 metų atsipirks dirbant darbą pagal specialybę, neretai, net už minimumą. Ups.

Jei už mokslus susimokėjai, pavyzdžiui, 35 tūkst. Lt, tai gali lengvai pasiskaičiuoti, kad po mokslų prireiks dar gerų trejų metų skoloms grąžinti. Neturintys paramos dažnai paskaitas praleidžia dėl darbo, o dirba norėdami susimokėti už mokslus. Atsakykit. Kodėl diplomas yra toks svarbus?!

Galima surasti žmonių, kurie turi du aukštuosius. Kartais – net porą magistro laipsnių, bet, deja, pranašumo darbo rinkoje jiems tai nesuteikia. Visi ieško žmonių su patirtimi, ypatingai su sėkminga patirtimi. Tad patenkam į absurdo teatro ciklą, kuriame viskas paprasta: neturi patirties – reikia darbo, neturi darbo – reikia patirties.

Gerai, tau pasisekė ir tu puikus IT specialistas, daktaras, gal teisininkas, ar nano technologijų specialistas, bet jei prieš 10 - 20 metų baigei debesėlinę specialybę?

Turi suprasti, kad 100 skambučių technika jau negalioja, kad tavo klientas nėra Dievas, kad vėl populiaru nusiųsti laišką ranka, kad visi teoriniai dalykai kuriuos tau kišo į galvą, jau paseno!!!

Ir po tiek kančių, teorijos valgymo, bemiegių naktų dėl rašomųjų darbų atėjo laikas, kai tavo bakalauras reikalingas tik tam stalčiui, kuriame jis guli.. O Tau vėl reikia žinių, kad būtum įdomus, novatoriškas, madingas.

Tad kreipiuosi į tuos, kurie dar tik svajoja apie savo ateitį. Leiskit sau pažinti save, pasaulį prieš stodami bet kur ir dažnai tik dėl to, ką pasakys giminė ir kaimynai. O tie, kurie jau praleido savo gražiausius metus pasenusiai teorijai, pasirinkit vieną iš punktų ir pirmyn į šviesų rytojų:
1. Darykit tai, kas patinka;
2. Darykit tai, kas labiausiai pavyksta;
3. Lavinkit tai, ką turite savyje geriausio;
4. Nebeapsikraukit skaitydami, kai viską žinote patys;
5. Emigruokite;
6. Dar kartą perskaitykite 1.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!