Siūlote vienai auginti vaikelį, kad nesijausčiau vieniša? Aš jau seniai tą būčiau padariusi. Tuo labiau, kad motinystės jausmas man toli gražu ne svetimas. Bet nenoriu. Noriu sąžiningai. Trokštu pastoti tuomet, kuomet mylimas vyras pareikš norą, kad aš jam pagimdyčiau kūdikį. Antraip, ar laimingas tas vaikas, auginamas be tėvo? O jei dar gimtų sūnus? Argi aš su juo eičiau žvejoti, medžioti, sportuoti, argi jį išmokyčiau pastatyti namą, pasodinti medį? Argi jis matytų laimingos šeimos modelį? Laimingą mamą?

Argi jis laimingas būtų mokykloje, kur atsirastų bendraklasių, klausiančių „o kur tavo tėvelis?“? Nemanau. Be to, savo vaikui norėčiau visko, kas yra geriausia – geriausio darželio, geriausių būrelių, geriausios mokyklos, geriausių universitetų, geriausių knygų. Tebūnie tai vertinama kaip snobizmo viršūnė. Betgi mano vienos santaupos ir uždarbis tokių geriausių norų vis tiek „nepatemptų“. Reikalingas dar vienas žmogus.

Siūlote važiuoti į užsienį, išmokti užsienio kalbų? Nuraminsiu. Moku jų ne vieną ir ne dvi. Į užsienį mielai važiuoju, bet darbo reikalais ar poilsiui. Nenoriu aš užsienyje gyventi. Man patinka mano šalis, tuo labiau, kad mano mėgstamas darbas paklausus tik šioje šalyje. Maža to, šeimoje norisi kalbėti gimtąja kalba, bendrauti su žmogumi, kuris matė tuos pačius filmus, skaitė tas pačias knygas, gyveno ta pačia šalies istorija, išgyveno tuos pačius įvykius, mėgsta tą pačią lietuvišką virtuvę.

Kažkodėl padvelkė klaidingas įsitikinimas, kad Lietuvos moterys kažkokios „davatkėlės“, nenori sekso, nori tik vyrai. Drįsčiau su tuo nesutikti. Tiesiog tas noras klaidingai traktuojamas. Kas yra vyrui būti seksualiam, pajėgiam? „Padaryti“ kuo daugiau moterų? Gal. O gal atvirkščiai – gebėjimas pasitenkinti su ta pačia ir tenkinti tą pačią moterį eilę metų ir yra tikroji vyriško pajėgumo kulminacija, tikrasis vyriškumas, o nuolatinės „šviežienos“ paieškos – tai vienintelis būdas pasijusti „tikrais vyrais, patinais“?

Kažkas papriekaištavo, kad vyriškumas ir žmogiškumas yra skirtingi dalykai... Vienaip ar kitaip man seksualus vyras yra tas, kuris geba eilę metų daryti moterį laiminga, kad jos oda švytėtų skaistumu.

Sakoma, kad moteris graži, pasitempusi, susitvarkiusi, kai yra nelaiminga... (užsideda kosmetikos ir seksualių drabužių kaukę). Lietuva garsėja gražiomis moterimis. Įsivaizduojate, kokios mes „laimingos“?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!