Daugybė priekaištų mums ir nė vieno jums? Labai jau gerai gyvenate. Esate tėvai ir privalote suprasti vaiką. Aš nesuprantu, ar Jūs visi buvote taip auklėjimai savo tėvų? Užteks vaikus spausti dėl mokslų, net neįsivaizduojate, kaip ima pyktis, kai amžinai liepiama mokytis, tarsi tai būtų svarbiausias dalykas gyvenime. Gal mes ir kitų darbų turime? Už pažymius duonos nenusipirksi.

Vaikas pats turi norėti mokytis, jūs jį turite motyvuoti. O ką daro dauguma Lietuvos tėvų? Atiminėjate kompiuterius, telefonus, skiriate namų areštus ir galvojate, kad už tokius poelgius vaikas bus suinteresuotas mokytis ar gerai elgtis?

Jis dar labiau jūsų neapkęs ir va tada prasidės visokie bėgiojimai iš namų, alkoholio vartojimas nuo pat 13 metų. Ar čia normalu? Ar Jūs bent pagalvojate, kokia bus Lietuvos ateitis, jei ir toliau taip visi elgsitės? Aš Jums uždaviau tiek daug klausimų, bet juk dažniausiai jūs juos uždavinėjate mums.

Suprantu, kad reikia gerbti tėvus, kad ir kaip jie erzintų, bet dauguma vaikų yra pastatomi į vietą kaip kokie paklusnūs šuniukai ir negali savo nuomonės išreikšti. O man jau gana. Kaip manote, iš kur tos patyčios tarp paauglių atsiranda? Todėl, kad per jūsų perdėtą auklėjimą ir griežtumą vaikai nebesugeba apginti savo nuomonės, pastovėti už save, o tada ir tampa patyčių objektais.

Visi tik ir kaltina vieni kitus dėl tokios visuomenės. O gal pirmiausia reiktų pradėti nuo savęs? Jei nors pripažintumėt, kad darote klaidas... Bet kurgi jūs paklausysite. Amžinai liksime kalti mes, kad ir ką bepasakytume. Tik kažkas ne taip ir jau iš karto pasipila pyktis, tarsi mes – ne žmonės ir negalime daryti klaidų.

Kada pagaliau suprasite, kad mums supratimo, meilės ir tėvų reikia, o ne kokių policininkų, kurie stebi kiekvieną žingsnį? Skirkite daugiau dėmesio vaikams, pakalbėkite su jais, o ne rėkite dėl kiekvieno jų išsišokimo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite atsiųsti savo nuomonę? Patarti? Pasidalinti mintimis? Kviečiame pasidalinti mintimis! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: