Pabandykime pateikti trumpą nuomonių klasifikaciją, remdamiesi šios tematikos straipsnių komentarais bei feisbuko diskusijomis. Kiekvienas čia turėtų rasti savo požiūrį:

1. „Už gėjus visur ir visada – turiu net marškinėlius „Gėjai teisūs visada arba tu homofobas“

Nuomonė: nėra kitų variantų, nes mes kovojame už vienintelę tiesą. Ko klausiate... ar Rokas Žilinskas, kuris atvirai pasisako prieš įvaikinimą yra homofobas? Jūs nejuokaukit, aišku, kad taip!

2. „Už gėjų teises, bet prieš paradus“

Nuomonė: leiskite žmonėms normaliai gyventi teisinėje valstybėje – civilinė santuoka, paveldėjimo klausimai ir pan. Tik manau, kad tai galima išspręsti be paradų, nebent jie vyktų paplūdimyje... Kaip sakot... ar aš būčiau tam pliaže? Jei atostogos sutaptų, tai gal ir pagulėčiau šalia... netyčia...

3. „Už gėjų teises (civilinė santuoka ir pan.), bet prieš leidimą įsivaikinti“

Nuomonė: viskam pritariu, bet įvaikinimas yra riba, kurios nevalia peržengti. Manau, kad tokiose šeimose užaugę vaikai ypač paauglystėje bus linkę į seksualinius eksperimentus, nes jiems bus įprasta matyti du vyrus/moteris besibučiuojančius ir pan. Tai jau susiję ne vien su konkrečios asmenų grupės teisėmis, bet ir visos visuomenės socialiniais santykiais. Kaip sakot... ką aš baigęs? Baigęs su Jumis kalbėtis eisiu siekti trečio aukštojo mokslo diplomo.

4. „Kiekvienas žmogus turi turėti vienodas teises, nepriklausomai nuo savo seksualinės orientacijos“

Nuomonė: neturiu, ko pridurti. Kaip sakot... kaip man sekasi diskutuoti apie tai su savo pažįstamais ir giminaičiais? Dauguma sako, kad aš keistas.

5. „Man jie nemaišo gyventi, aš jiems nemaišau gyventi“

Nuomonė: nematau – netrukdo, aš ir taip turiu, ką veikti, atstokit! Aš apskritai, ir anksčiau buvau prie valdžios, ir dabar nario mokestį moku – prisitaikau! Ar pažįstu Birutę ir Bronių? Aišku, kad pažįstu, seni bičiuliai!

6. „Aš nieko pikto nelinkiu, bet kaip man tai vaikams paaiškint?!“

Nuomonė: jau apie kopūstus ir gandrus „sustūmiau“ istoriją, bet šitai paaiškinti viršija mano fantazijos galimybes!

7. „Man tai nepriimtina, todėl jie turėtų sėdėti tyliai, bet aš tai jau pasisakysiu...“

Nuomonė: jei man kas nors nepatinka, tai turėtų būti uždrausta, jei patinka – leidžiama. Juk laisvoj šaly gyvenam!

8. „O Biblijoje ne taip pasakyta...“

Nuomonė: jums gal tiksliai pacituoti, ką Jėzus sakė apie tai, ką sakė jo Tėtis apie tai? Kaip sakot... kada paskutinį kartą buvau bažnyčioje? Per Kalėdas, nes per Velykas slogą buvau nuo kondicionieriaus „pasigavęs“, negalėjau.

9. „Kas toliau – pedofilai su zoofilais?“

Nuomonė: aš nežinau kodėl, bet esu skaitęs nemažai straipsnių apie seksą su gyvūnais, vaikais, senais žmonėmis ir nelabai gyvais žmonėmis. Aš net žinau visus tarptautinius tų santykių pavadinimus! Kaip sakot... ar dirbu? Už tokį atlyginimą čia vergystė, o ne darbas!

10. „Orlande įvyko šventė!“

Nuomonė: Tie #*&*(, negaliu pakęsti! Turiu marškinėlius „Taip, aš - homofobas“. Kaip sakot... kodėl užraše „fobas“ labai nusitrynęs? Aišku, kad nuo dažno skalbimo!

O pabaigai sudoku – kurių nuomonių atstovai gali diskutuoti tarpusavyje remdamiesi racionaliais argumentais?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!