Jei neturėjote specialios įrangos ir užtemimo įamžinti nepavyko, pasidalinkite stebėtojų nuotraukomis, pademonstruokite, kuo naudodamiesi stebėjote užtemimą, pasidalinkite įspūdžiais!

DELFI primena, kad neturint specialios įrangos, bet norint įamžinti užtemimą, tai galima padaryti išskirtiniu būdu – naudojantis žiūronais.

Ekrano vaidmenį atliekantį lapą pastatykite taip, kad jis būtų statmenas Saulei. Žiūronus laikykite taip, kad objektyvas būtų atgręžtas į Saulę, o okuliaras – į popierių. Žiūronus reikia „įmauti“ į didesnį neperšviečiamo popieriaus lapą, kuris mestų šešėlį ir uždengtų ekraną nuo tiesioginės Saulės šviesos. Vaizdo dydis ir ryškumas priklausys nuo to, kaip arti ekrano laikysite žiūronus. Tiesa, kad ranka nepaskaustų ir vaizdas nedrebėtų, daug patogiau būtų žiūronus lipnia juosta pritvirtinti ant fotoaparato trikojo. Tuomet vaizdą ant popieriaus ir galite nufotografuoti.
Užtemimo projekcijos stebėjimas per žiūronus

Daugiau apie tai, kaip stebėti saulės užtemimą, galite sužinoti čia.

Primename, kad geriausiai plika akimi saulės užtemimas mūsų šalyje buvp matomas penktadienį apie valandą, nuo 11 val. 30 minučių iki 12 val. 30 minučių.

Informaciją galite siųsti naudodamiesi nuoroda žemiau arba el.p aštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Saulė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)