Ko tik nėra rašę svetur dirbantys lietuviai: pasak vienų, mūsų tautiečiai nėra pati maloniausia draugija užsienyje, tuo metu kiti teigia, kad lietuviai kaip darbuotojai yra giriami... Tai kaipgi yra iš tikrųjų?

Prašome pasidalinti savo patirtimi iš pirmų lūpų – kaip į lietuvius žvelgiama užsienyje? Ar susidūrėte su išankstinėmis nuostatomis, o gal teko girdėti tik pagyrų? Laukiame Jūsų minčiu ir pasakojimų – padėkite atsakyti į klausimą ir laimėkite šaunų prizą – „Obuolio“ leidyklos išleistą Julijos Miliūtės knygą „Emigrantai. Ar braškės virsta ferariais?“.

Pateikiame trumpa knygos anotaciją.

Viskas prasidėjo nuo braškių… Julija į Angliją iškeliavo ne iš gero gyvenimo. Vieniša trijų vaikų motina, vos sudurianti galą su galu, 2000 metais nusprendė įsidarbinti Anglijoje, kuri atrodė lyg pažadėtasis rojus. Nelegaliai. Išvyko tik dviem mėnesiams skinti braškių ir užsidirbti pusės metų algos, nė neįtardama, kad tie mėnesiai virs metais ir visam laikui pakeis jos gyvenimą. Tuomet ji nežinojo, ką reikės patirti dėl sotesnio duonos kąsnio...

Ką teko išgyventi nelegaliai dirbantiems emigrantams? Kokie likimai atginė tautiečius? Kuo įdarbintojų pažadai skyrėsi nuo realybės? Ar tikrai užsienyje lietuvis lietuviui – vilkas? Ar braškės virsta ferariais?

Tai atviras ir sukrečiantis pasakojimas apie kabinimąsi į gyvenimą svetimoje šalyje, apie nusivylimą tėvyne ir jos ilgesį, apie paliktus vaikus, sutinusias rankas, nuolatinę baimę ir drumstą emigranto vandenį.

Norite laimėti prizą? Laukiame Jūsų pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Svetur“, mintimis taip pat galite pasidalinti naudodamiesi nuoroda žemiau iki gegužės 19 d.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo balandžio 22 d. iki gegužės 19 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2015 m. gegužės 20 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso prizas – J. Miliūtės knyga „Emigrantai. Ar braškės virsta ferariais?“;

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)