DELFI diskusijų skiltyje buvo įvairių nuomonių. Pavyzdžiui, skaitytojo, slapyvardžiu „Xl“, amžiaus skirtumas poroje visai nestebina.

„Dabar ne akmens, o XXI amžius. Ir kas kaip nori, taip ir gyvena. Tuo labiau, kad tiek vyrai, tiek moterys yra lygūs. Tai kodėl vyrams galima imti į žmonas žymiai jaunesnes, o moterims – ne? Kas čia dabar, inkvizicijos laikai ar kas? Vyrams viskas, o moterims – tik pagal kažkokius psichologų svaičiojimus. Atsipeikėkite. Greitai Marsą kolonizuosim, bet pagal šiuos psichologus atrodo, kad mes gyvename senovės antikos laikais“, – specialistų įžvalgomis stebėjosi skaitytojas.

Tokio paties požiūrio – ir skaitytoja „Daju“.

„Papūsk man į uodegą, psichologe! Pažiūrėk į savo gyvenimą... Gyvenu 10 metų su 15 metų jaunesniu vyru... Prieš tai turėjau partnerį su 4 metų skirtumu ir 3 vaikus, ir 15 metų santuoką... Nesąmonių nerašykit, psichologėliai... Negalima suprast to, ko nepabandei, neišgyvenai“, – piktinosi moteris.

Kaip dėstė komentare skaitytoja „V“, jos manymu, viskas priklauso nuo moters.

„Ji renkasi situacijas. Kai buvau apie 40 metų, atrodžiau labai jaunai. Buvo ne vienas ir ne du 20-čiai, kurie rodė dėmesį ir grubiai „primetė“, kad man – apie 30-imt, o 10 metų skirtumas jiems neatrodė blogas... Jeigu būčiau ilgiau slėpusi savo amžių, nerodžiusi abejingumo jų atžvilgiu, galėjau užmegzti į rimtus santykius... Taigi, yra šimtai aplinkybių ir situacijų, kurios gali lemti tokias poras... Nekalbant jau apie žmogaus intelektualumo, seksualinį aspektą“, – rašoma komentare.

Vis dėlto, ne visi su tokia pozicija diskusijų skiltyje sutiko. Pavyzdžiui, kita skaitytoja, slapyvardžiu „Nuomonė“ sakė, kad nors yra tolerantiška, tokia sąjunga kaip Prancūzijos prezidento, jai nepriimtina. Moteris sakė, kad tokie santykiai galėtų būti paremti išskaičiavimu.

„Na, niekaip nesuprantu, kaip su 20 ar 24 metų jaunesniu vaikščioti už rankyčių susikibus, pamanys, kad mama su sūneliu, va kaip mama myli sūnų ar sūnus mamą. Bet neįsivaizduoju, kaip su į vaikus tinkančiu sugulti į vieną lova, bet ir dar...“ – rašė kita skaitytoja.

Klausiame jūsų – ką manote apie amžiaus skirtumą poroje? Kaip manote, ar didelis amžiaus skirtumas daro kokią nors įtaką draugystei? Kviečiame – pasidalykite savo patirtimi, paneikite ar patvirtinkite vyraujančius mitus! Jūsų minčių laukiame el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Amžius“. Jas galite siųsti, naudodamiesi pilku mygtuku žemiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)