Vis dėlto, iš ryto visi norintys buvo kviečiami pasivaikščioti su gidais Mindūnų žvejų takais: Lietuvos karių asociacijos Keliautojų klubas kvietė į pėsčiųjų žygį po Mindūnų kraštą, po kurio Ežerų žvejybos muziejaus kieme prasidėjo tradicinės pramogos, Molėtų krašto žvejų organizuojamos sportinės rungtys, liepsnojo laužas, vyko iš visos Lietuvos suvažiavusių amatininkų gaminių mugė, viliojo mindūniškių karštai rūkytos žuvys ir visų taip lauktos Žuvienių varžytuvės. Ir kas tik tos žuvienės šįmet nevirė – viens už kito gardesnius kvapus skleidė daugiau negu 10 įvairiausio dydžio katilų, tikriausiai Mindūnuose dar tiek rūšių žuvienės vienu metu kulinarinio paveldo puoselėtojai nėra virę... O kur dar medžiotojų šiupininės, Labanoro regioninio parko troškinio ar Molėtų moterų klubo ypatingai keptų blynų kvapas...

Netrukus ežerų dievas Ežerinis visus šventėn susirinkusius sveikinti pakvietė Molėtų rajono savivaldybės merą Stasį Žvinį, aplinkos viceministrą Liną Jonauską, Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direktorių Gedą Kukanauską, LR Seimo narius Petrą Čimbarą ir Valentiną Stundį, Airijos ambasadorių Davidą Noonaną, LKSKA asociacijos „Nemunas“ pirmininką Kęstutį Levickį, Mindūnų seniūnę Virginiją Salapėtienę.

Po to įvyko 2015 m. pasaulio spiningavimo iš valčių čempionų – Sigito Lukštos ir Gintauto Šiukščiaus – visų jų pelnytų apdovanojimų parodos atidarymas ir naujosios ekspozicijos „Smart Ežerų žvejybos muziejaus“ atidarymas. Lankytojus ekspozicijoje pasitiko „gyvos“ ežerų žuvys, natūralaus dydžio ir, kiek įmanoma, panašios į tikrąsias. Tos žuvys juda ir kalba. Idėja įgyvendinta sukuriant gėlavandenių žuvų natūralaus dydžio interaktyviai judančius silikoninius modelius, valdomus išmaniaisiais telefonais.

Šventėje buvo ką veikti visiems. Gerą pusdienį rungėsi šachmatų ir šaškių mėgėjai, didžiajame Amatų centro ekrane buvo galima žaisti gėlavandenių žuvų žaidimą, medžioklės muziejuje – žiūrėti dokumentinį filmą „Ežerų dugne“. Organizatoriai tikrino norinčiųjų taiklumą šaudymo iš lanko bei šaudymo pneumatiniu šautuvu ar dažasvydžio šautuvais varžytuvėse, kvietė pamėginti kuo toliau nusviesti kareiviškų batų porą bei dalyvauti geriausio anekdoto apie žvejybą konkurse.

Šventėje koncertavo dainininkas Arvydas Vilčinskas, Molėtų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Luokesa“ ir Suginčių krašto muzikantai.