Atsakymo turbūt taip ir nesužinosime, nes liudininkai buvo per daug sukrėsti, kad užfiksuotų detales. Tą akimirką svarbiausios tapo dvi gyvybės atsidūrusios daugybės judančių ratų labirinte.

Vienas kačiukas skaudžiai nusileidęs ant grindinio, pats jau neatsikėlė. Pavadinome jį Tikučiu. Jis bejėgiškai gulėjo ant šono vos pramerktomis akytėmis, o jo delno didumo sesė susigūžusi tupėjo greta. Ačiū žmonėms, kurie neliko abejingi ir tuoj pat kačiukus atvežė į veterinarijos kliniką. Mažylių globą perėmė „Naminukų“ savanoriai.

Tikučio sesei pavyko išvengti sužalojimų, tačiau mažajam Tikučiui pasisekė mažiau. Atlikus rentgeno nuotrauką paaiškėjo, kad jam lūžęs vienos priekinės kojos petikaulis, o kitos – galimai nutraukti raiščiai. Jau atlikta rimta operacija, kurios metu štiftais sutvirtinta lūžio vieta. Abi kojytės sugipsuotos. Perspektyvos judinti abi galūnes vis dar miglotos, tačiau matydami, kaip Tikutis kabinasi į gyvenimą, pažadėjome jam, kad be kovos nepasiduosime.

Padėti be Jūsų pagalbos ir paramos, kartais mums atrodo neįmanoma misija, nes Jūs mums esate tarsi variklis leidžiantis judėti į priekį, nedvejojant ir negalvojant kaip bus toliau, tiesiog susikaupti ir daryti viską geriausiai kaip tik sugebame. Šiuo sunkiu laikotarpiu, kai į „Naminukų“ globą vienas po kito patenka tik sudėtingiausi atvejai, mūsų finansai tirpsta ne dienomis, bet valandomis.

Labai prašome, jei tik galite nors truputį prisidėti prie Tikučio veterinarinių išlaidų, paaukoti galite į „Naminukų“ sąsk. mokėjimo paskirtyje įrašius „Tikuti, pasveik!“.

Apie Tikučio būklę galite sužinoti paskambinę „Naminukams“ – 8 648 30077, Vilnius.