„2014 m. gegužės mėnesį DELFI Piliečio rubriką skaitė daugiau nei 400 tūkst. skaitytojų, o prasidėjus vasarai galima buvo matyti kone rekordinį vartotojų skaičiaus augimą – skaitytojų kiekis, lyginant su praėjusių metų birželio mėnesiu, išaugo daugiau nei 60 proc. – DELFI Piliečio skaitytojų būrys pasipildė 150 tūkst. unikalių vartotojų!“, – džiaugėsi Piliečio rubrikos redaktorė Kamilė Baubinaitė.

„Norisi pažymėti tai, kad skaitytojai ne tik aktyviai skaito piliečių straipsnius, bet ir rašo – nuo praėjusių metų DELFI Piliečio gimtadienio rubrikoje išleista net 3640 tekstų. Piliečiai siųsdami naujienas iš karštų įvykių prisideda prie operatyvaus kitų DELFI skaitytojų informavimo apie tai, kas svarbu“.

Šiemet iš gausybės DELFI Piliečio rubrikai atsiųstų tekstų, nuotraukų ir vaizdo medžiagų buvo atrinkta po aštuonis pretendentus, besivaržiusius dėl geriausiųjų vardo. Laimėtojai, kuriuos padėjo išrinkti pagrindiniai rubrikos kūrėjai – skaitytojai, trečiadienį apsilankė DELFI redakcijoje atsiimti prizų, kartu suvalgyti torto ir apžiūrėti redakcijos. Juos pasveikino ir DELFI direktorius Darius Gudačiauskas bei vyriausioji DELFI redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Geriausia DELFI skaitytojų atsiųsta nuotrauka tapo kadrai, kur užfiksuota „Širdį suvirpinusi ežiukų šeima“ (44,6 proc. balsų). Jas redakcijai atsiuntė skaitytojas Jonas Paulauskas. Geriausia nuomone tapo Audrio Narbuto mintys, išdėstytos tekste „Prie Ruso buvo geriau?“ (28,8 proc. balsų). Geriausia naujiena – Šarūno Matulevičiaus tekstais iš Ukrainos, į kurią jis buvo išvykęs (20 proc. balsų).

Tarp laimėtojų – ir nauji, ir jau anksčiau matyti veidai. Nuolat DELFI Piliečiui tekstus rašantis Audris Narbutas į metų autoriaus titulą pretendavo jau ne pirmąjį kartą, o, pavyzdžiui, Jonas Paulauskas pasakojo pabandęs nuotrauką atsiųsti į DELFI portalą pirmą kartą. Diena, kai sužinojo apie laimėjimą, jam buvo ypatinga – tąkart jis su žmona šventė 40-asias vestuvių metines.

Į redakciją pakviesta ir Sandra Almantienė, kuri tapo DELFI Piliečio gimtadienio proga organizuoto konkurso „Kodėl aš didžiuojuosi gyvendamas Lietuvoje?“ laimėtoja. Ji savo rašinyje papasako apie pienu kvepiantį vaikystės kaimą, ir uždavė klausimų, verčiančių susimąstyti mus visus. Skaitytojai buvo įteikta skaityklė, Metu Piliečiai pelnė 200 litų vertės „Geros dovanos“ čekius.

Primename, kad DELFI Piliečio rubrikos kūrėju gali tapti kiekvienas – tereikia tekstus ar nuotraukas siųsti el.paštu pilieciai@delfi.lt arba užsiregistruoti DELFI Piliečio sistemoje. Kiekvienas Jūsų pretenduoja ir į prizą už bendradarbiavimą - nuo lapkričio 8 d. kiekvieną penktadienį skiriami Savaitės prizai.

Visų DELFI Piliečio skaitytojų ir toliau laukia staigmenos - artimiausiu metu DELFI Piliečio rubrikos laukia dideli pozityvūs pokyčiai – apie juos sužinosite jau šią savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)