Visą vakarą skambėję darnūs vyriški balsai, užpildė šv. Kotrynos bažnyčios erdvę. Balsų įvairovė, tembrų grožis, lietuviškų dainų spektras nuspalvino bažnyčiai būdingą tylą ir rimtį.

Gegužės 13-oji ne tik buhalterių, bet ir lietuvių meilės diena. Neatsitiktinai vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“ koncertui pasirinkta ši diena bei lietuviškų dainų programa. Lietuviška muzika ir lietuvių kalba yra mūsų pasididžiavimas, – sako ansamblio nariai. Šv.Kotrynos bažnyčią užpildžiusiai publikai „Quorum“ išliejo meilę per dainas, palietusias pačias jautriausias klausytojų sielų kerteles.

Pradėjęs koncertą lietuvių liaudies daina „Stinta pukis“, kuri, aranžuota šešių vyrų vokaliniam ansambliui, suskambėjo išties efektingai, „Quorum“ meilę savo šaliai išreiškė G. Paškevičiaus dainoje „Mano kraštas“, senovinio madrigalo stiliumi atliko E. Sipavičiaus „Antilopę“, vieną gražiausių autorinių dainų „Ne paskutinis žodis“, o pirmąją koncerto dalį užbaigė G. Jautakaitės „Viešpaties lelija“.

Antroje dalyje grupė atgaivino nuotaikingą K. Jablonskio dainą „Ne man“, turiningą ir jausmingą G. Paškevičiaus „Draugams“, elegantiškai melancholišką V. Neugasimovo „Būk mano amžiams“ ir pateikė puikią staigmeną savo gerbėjams – scenoje pasirodė 2015-ųjų metų Lietuvos Beatbox‘o čempionas Povilas Tumis–Slygrid.

Nuostabu ir neįtikėtina yra tai, ką žmogus gali padaryti savo unikaliu, individualiu, autentišku instrumentu – balsu. Beatbox’as – tai įvairių garsų mėgdžiojimas.

„Jis yra nuostabus, nes tu pats esi instrumentas ir tau nereikia ko nors nešiotis ant kupros ar būti tam tikru metu tam tikroje vietoje – priešingai, tai gali daryti beveik bet kur ir bet kada“, – sakė Povilas.

Jis įaudrino publiką, skleisdamas skirtingo aukščio ir dažnio garsus įvairiausiomis ritminėmis kombinacijomis. Po šio, beje, taip pat a cappella atliekamo muzikinio intarpo, sudrebinusio nelyg staigus žemės drebėjimas, pastiprintas dar vienu vokalinės perkusijos meistru „Quorum“ parodė, kad jiems nieko nėra neįmanomo ir atliko vieną garsiausių SEL dainų „Aš žiūriu į tave pasauli“.

Linksmomis, nuotaikingomis ir šiek tiek humoristinėmis autorinėmis dainomis „Ekologija“ ir „Tik neįsitempk“ koncertas artėjo prie pabaigos, o kulminacija tapo šiuolaikinės lietuvių pop muzikos kompiliacija – parodija „Dviratukas“.

Visi grupės nariai šiame koncerte pilnai atsiskleidė kaip lygiaverčiai solistai. Skirtingi balsai ir tembrų įvairovė ypatingai pagyvino koncertą. Visa tai įvyko dėka genialaus, originalaus, meistriško aranžuotojo, ansamblio meno vadovo Vitalijaus Neugasimovo. Ne viename kūrinyje savo nepaprasto grožio balsu solo dainavo ir visus susirinkusius žavėjo Dainotas Varnas. Marius Turlajus nepakartojamai perteikė ilgesio kupiną K. Kerbedžio meilės baladę „Nakty“. Gintauto Skliuto apdainuoti „Vilniaus stogai“ sulaukė ypatingai didelių ovacijų, o sodrus ir žemas Romano Savicko bosas šįkart kaip niekad pakerėjo publiką. Pats išreiškęs didžiulį susižavėjimą svečio Slygrid meistriškumu, Šarūnas Navickas vis dėlto išdrįso pakviesti Beatbox’o čempioną į dvikovą. Viso koncerto metu atlikėjus garsino beveik septintasis grupės narys Aivaras Stankevičius, nepaprastai jaukią, šiltą ir žaismingą atmosferą kūrė šviesų režisierius.

Kiekvienas „Quorum“ dainininkas išskirtinis ir nepakartojamas, o kūriniuose juntama darna, bendrumas, puikus derėjimas ir susidainavimas kaskart pakeri klausytojus. Nebūtina groti daugybe įvairių instrumentų, kad sukurtum gerą muziką. Užtenka to vienintelio instrumento – gamtos dovanoto balso. Tai ir vėl įrodė a cappella dainuojantis vyrų vokalinis ansamblis „Quorum“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)