Liepos 30 dieną Vilniaus miesto Vilniaus ir Trakų gatvių sankirtoje buvo užfiksuota „akcija“, kurios metu keli jaunuoliai pastebėti renkantys „aukas“, neva skirtas vaikų teisių apsaugas ginsiančiai organizacijai įkurti.

Vaikinai pastebėti einantys į skirtingas kavines ir restoranus su popieriaus lapu, kuriame netaisyklinga lietuvių kalba įrašytas fiktyvios organizacijos pavadinimas (greičiausiai tekstas verstas su „Google“ vertėjo programa) ir bandantys gauti šios tariamos organizacijos steigimui reikalingas lėšas iš naivių miestiečių. Po tekstu yra lentelė, kurioje reikia įrašyti miesto pavadinimą, pašto indeksą, parašą ir sumą, kurią norite paaukoti.

Vien iš šių duomenų galima numanyti, kad ši „gerumo akcija“ yra paprasta ir ganėtinai kvaila apgaulė, kurios tikslas pasipelnyti iš naivuolių, norinčių padaryti gerą darbą, padedant įkurti neva vaikų teises ginsiančią organizaciją.

Iš pirmo žvilgsnio gavus iš vieno vaikinuko lapą su minėtu tekstu ir lentele, man tai sukėlė juoką. Sarkastiška šypsena ir rankos mostu aiškiai parodžiau vaikinukui, kad jo apgaulė nesuveiks. Tačiau nerimą sukėlė lentelėje buvę duomenys - man duotame lape buvo bent penkių žmonių parašai, indeksai ir nurodytos sumos, kurios vidutiniškai sudarė apie 20 litų. Pamačius, jog tokių sukčių buvo bent trys ir žinant, kad tokių lapų jie turi ne po vieną supratau, kad naivių žmonių tikrai pasitaiko, kitaip tokios „akcijos“ paprasčiausiai nebūtų.

Šiuo straipsniu noriu paraginti dorus piliečius nepasiduoti tokioms kvailoms apgaulėms, o atitinkamų institucijų paprašyti ištirti šią įtartiną ir veikiausiai nelegalią veiklą.

Įvykis užfiksuotas apie 13 valandą, liepos 30 dieną Vilniaus miesto Vilniaus ir Trakų gatvių sankirtoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!