Skaitytojo teigimu, taksistai „nelegalai“ oro uoste vaikšto ir siūlo taksi paslaugas, neturėdami tam nei licencijos dirbti, nei leidimų tai daryti oro uoste.

„Dažniausiai jie siūlo paslaugas rusakalbiams atvykėliams. Kainos tokios: pavyzdžiui, atskrido turistai iš Maskvos, nori važiuoti į Druskininkus. Jiems oficialūs taksistai sako 160 eurų kainą, o šitie „žasingaudžiai“ (tie, kurie žąsinus t.y. keleivius iš stoties ar oro uosto veža) už 100 eurų siūlo...“ – rašė skaitytojas.

Jis tikina žinantis ir apie taksistus, kurie nelegaliai vežioja narkotikų norinčius įsigyti asmenis

„Niekur jie nedingo. Stovi, pavyzdžiui, Savanoriu pr. pradžioje. Taip pat stovi daug automobilių Naujininkuose prie kioskų, šalia naujos parduotuvės. Daug nepaženklintų mikroautobusiukų iš ten ir veža. Savaitgaliais ir švenčių dienomis jų ypač daug“, – rašė vilnietis.

Klientai nelegaliais taksistais nesiskundžia

DELFI kreipėsi į bendrovės „Lietuvos oro uostai“ komunikacijos vadybininkę Agnę Mažeikytę, kuri nurodė, kad pastaruoju metu dėl nelegalių taksistų klientų skundų nesulaukė.

„Vilniaus oro uostas valdo taksi liniją ir rūpinasi, kad joje stovintys automobiliai atitiktų visus numatytus kokybės reikalavimus ir kad keleiviai būtų patenkinti linijoje teikiamomis taksi paslaugomis. Tad šią liniją ir joje paslaugas teikiančius taksi vairuotojus atidžiai prižiūrime“, – paaiškino A. Mažeikytė.

Pasak bendrovės „Lietuvos oro uostai“ atstovės, su tuo, kad šalia oro uosto sukiojasi ir nelegalias pervežimo paslaugas siūlo to daryti negalintys asmenys, susiduria dauguma oro uostų.

„Vis dėlto visos stovėjimo aikštelės prie Vilniaus oro uosto yra vieša vieta, kurioje vykstančių veiklų oro uostas negali iki galo kontroliuoti. Bendradarbiaujame su Valstybine kelių transporto inspekcija, tikimės ir jų pagalbos šiuo klausimu“, – sakė ji.

Policija: informaciją apie tokius taksistus kaupiame

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius, atsakydamas į DELFI gautą skaitytojo nusiskundimą, nurodė, kad įvardinta nelegalaus keleivių vežimo ir kai kurių taksi vairuotojų dalyvavimo platinant narkotikus problema policijai yra žinoma ir jai skiriamas nuolatinis dėmesys, kiek tik leidžia turimi resursai.

„Pavyzdžiui, paskutinė miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnų specialioji policinė priemonė, skirta aukščiau įvardintai problemai spręsti, buvo vykdyta 12-16 d. Šios priemonės metu pranešime nurodyti automobiliai (skaitytojas nurodė automobilių markes bei kai kurių automobilių numerius – DELFI) neužfiksuoti ir mes apie juos duomenų iki šiol neturėjome – ačiū Jums ir skaitytojui už suteiktą informaciją. Pastebėtina, kad nelegalūs taksistai elgiasi gudriai: kartą įkliuvę, su tuo pačiu automobiliu daugiau į oro uostą nebevažiuoja“, – nurodė P. Radvilavičius.

Pasak specialisto, policinės priemonės, padidintą dėmesį skiriant taksistams, organizuojamos vidutiniškai kartą per ketvirtį (esant poreikiui, gavus atitinkamos informacijos – ir dažniau) – per vieną tokią priemonę buvo įkliuvęs ir teisėtai dirbantis oro uosto taksi juostoje vairuotojas, apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

„Priemonės organizuojamos pasitelkiant savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus (VTS), VMI, Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnus (ENTV). 2016 m. pavasarį tokios priemonės metu, kartu su ENTV, buvo siekiama išaiškinti išaiškinti pernelyg daug už važiavimą skaičiuojančius taksistus. ENTV užfiksavo du tokius atvejus ir surinktus dokumentus sprendimui priimti persiuntė savivaldybės VTS“, – sakė pašnekovas.

Kaip sakė P. Radvilavičius, apie taksistus, vežiojančius narkomanus įsigyti narkotikų, nuolat kaupiama informaciją ir, surinkus pakankamai duomenų, pradėdami ikiteisminiai tyrimai. Nuo šių metų pradžios taksistų (vežėjų) atžvilgiu pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 264 str.

„Naudojamės proga kreiptis į visuomenę, siūlydami pasinaudoti policijos elektroninių paslaugų portalo ePolicija.lt (www.epolicija.lt) teikiamomis galimybėmis ir pranešti apie visus nelegalius ir neteisėtus vežimo atvejus“, – apie įtartinus automobilius pranešti paskatino P. Radvilavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)