Baisu žiūrėti, kaip eina senyvi žmonės (gal meras nusprendė, kad seniems žmonėms nėra ko visą žiemą eiti iš namų?). Bet nereikia ir senyvų, slidinėja dabar ir jauni. Be galo ciniška, kai visur reklamuojama, kad senjorus Vilniaus meras kviečia nemokamo puodelio kavos, bet tiems senjorams turbūt labiau reikėtų galimybės neišsisukus kojų nueiti iki artimiausios parduotuvės ar vaistinės.

Jei Vilniaus savivaldybė nusprendė nebebarstyti kiemų smėliu, galėtų bent viešai įspėti, kad gyventojai patys turi rūpintis smėliu ir kastuvais. Na ir laikai atėjo... Tarsi gyventum ne mieste. Įdomu, ar yra įstatymas, jei žmogus susižaloja nukritęs ant slidaus šaligatvio, kad savivaldybė atlygintų gydymosi ir prarasto darbingumo nuostolius?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Skaitytojo skundą pakomentavo Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento vadovas Virginijus Pauža.

V. Pauža, kitaip nei skaitytojas, teigia, kad Žirmūnų rajono šaligatviai neliko pamiršti.

„Savivaldybės Miesto ūkio departamentas pasirūpino, kad miestą tvarkančios bendrovės laiku, t.y. antradienį vos pasibaigus gausiam snygiui, pradėtų valyti šaligatvius kiemuose. Pirmiausiai buvo valomi ir smėlio-druskos mišiniu barstomi šaligatviai – Žirmūnų, Kalvarijų, Žalgirio, Rinktinės, Tuskulėnų, Šeimyniškių, Žvejų ir Olimpiečių gatvėse, kuriose gyvena daugiausiai vilniečių, vėliau darbai persikėlė į kitus kiemus. Visi šaligatviai kiemuose bus nuvalyti ir pabarstyti dar šiandien“, – penktadienį komentavo V. Pauža.

Savivaldybės atstovas nurodė, kad šaligatvius valančio bendrovės darbą iš tiesų ne visada atlieka laiku.

„Už nekokybiškai atliktą darbą Vilniaus miesto savivaldybė miestą prižiūrinčioms bendrovėms nemokės. Pavyzdžiui, pernai nesumokėta daugiau kaip 151 tūkst. eurų. Vilniečiai apie nenuvalytus, slidžius šaligatvius visada gali pranešti tiek seniūnijai, tiek UAB „Grinda“ dispečerinei tarnybai tel. 1355, tiek Vilniaus savivaldybės Statybos poskyrio vedėjai Danguolei Pakalniškytei tel. (8 5) 211 2118. Esame dėkingi visiems vilniečiams už operatyviai suteiktą informaciją. Tai leido kur kas pagerinti situaciją palyginti su pernai metais, tačiau daug kur padėtis vis dar yra nepatenkinama“, – nurodė V. Pauža.

Jo teigimu, Vilniaus miesto savivaldybės norėdama žiemos periodu, laiku ir operatyviai nuvalyti ir pabarstyti šaligatvius, kad didmiesčio gyvenimas nesustotų, nustatė labai aiškius ir skaidrius kriterijus – kada, kur, kas ir kaip turi barstyti ir nuvalyti gatves, šaligatvius ir kiemus, kurie jų nuvalomi pirmiausiai ir kodėl.

„Už tai, kad laiku ir kokybiškai būtų nuvalyti apsnigti šaligatviai, skverai, gyvenamųjų namų kiemai, laiptai yra atsakingi miesto tvarkytojai – „Mano aplinka” ir „Stebulė“, kurie prižiūri apie 4 milijonus kvadratinių metrų šaligatvių ir takų. Šaligatviai turi būti valomi iškart vos nustojus snigti. Teritorijų tvarkytojai užsnigus pirmiausiai valo visuomeninio transporto stotelių šaligatvius, laiptus, šaligatvius prie gatvių ir reprezentacines Vilniaus miesto gatves bei šaligatvius, o vėliau gyvenamųjų namų kiemus. Prie gatvių esantys šaligatviai turi būti valomi 11 kartų, kiemų šaligatviai – 9 kartus, o automobilių aikštelės kiemuose – 4 kartus per mėnesį“, – nurodoma komentare.