Įlipus iš karto pasitiko nekokia liaudis, priešais stovėjo trys, atrodo, girti jaunuoliai, kurie rusiškai keikdamiesi tarėsi, kaip kažką sumuš. Ketvirtas, matyt, protingiausias (o gal blaiviausias), bandė kitus raminti. Bet istorija ne apie tai, o apie mūsų taip nemėgstamus kontrolierius.

Pavažiavus vieną stotelę, pamatėme raudoną kontrolierių autobusiuką. Jaunuoliai iš karto sukruto: jų planas, kaip kažką sumuš pasikeitė į planą, kaip pabėgti nuo kontrolierių. Kol kontrolieriai rikiavosi prie durų, jaunuoliai tarėsi, į kurią pusę bėgs, tik štai, atsidarius durims, viskas pasisuko kiek kita linkme.

Jaunuoliams bandžius sprukti pro galines duris jas užrėmė pensijinio amžiaus kontrolierius. Trys „galingi“ jaunuoliai (protingasis į konfliktą nesikišo) bandė jį išstumti, tačiau kontrolierius įsikibo į duris ir nejudėjo iš vietos, jaunuoliai įsiuto ir porą kartų sudavė jam per galvą, tačiau kontrolierius laikėsi atkakliai, galiausiai, kiek mačiau, vienas jaunuolis pradėjo pirštais spausti jam akis, ir, ačiū Dievui, tuo metu jam į pagalbą atbėgo kiti kontrolieriai.

Visi jaunuoliai buvo „supakuoti“ ir įsodinti į raudoną autobusiuką. Šia istorija noriu atkreipti dėmesį, su kokiais keleiviais kontrolieriams tenka susidurti kasdien, juk už sudaužyta galvą ir vos neprarastas akis kontrolieriui niekas neatlygins ir kitą dieną, o gal net tą pačią teks gaudyti tokius pačius etatinius bedarbius, kurie iš savo bedarbio pašalpų susimokėję baudas toliau važinės ir eikvos kitų kantrybę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentarą apie situaciją pateikė SĮSP Kontrolės skyriaus vadovas Danius Rinkauskas:

„2015-03-24 dieną, tikrinant 16 maršruto troleibusą stotelėje „Naujamiestis“, trys agresyvūs jaunuoliai bandė pabėgti ir išstumti iš troleibuso jų bilietus pasirengusį tikrinti kontrolierių.
Tačiau kontrolierius neleido jiems pasišalinti ir užstojo kelią. Kadangi pažeidėjai neturėjo bilietų,  bandydami išvengti administracinės atsakomybės, keliskart sudavė kontrolieriui per galvą, tačiau kontrolierius jų nepraleido tol, kol neatėjo į pagalbą kiti kontrolieriai. Pamatę, kad pabėgti nepavyks, jaunuoliai nusiramino, atsiprašė ir toliau elgėsi kultūringai.

Tačiau būna atvejų, kai agresyvūs pažeidėjai taip lengvai nenusiramina ir prieš kontrolierius naudoja smurtą. 

Per 2014 metus dėl chuliganiško pažeidėjų elgesio nukentėjo 14 kontrolierių. 56 pažeidėjai perduoti policijos pareigūnams, kuriems už chuliganišką elgesį viešoje vietoje policijos pareigūnai skyrė baudas.“

Norite pasidalinti savo pasakojimu? Galite papasakoti, kokių vaizdelių esate matę viešajame transporte? Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Autobusas“. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: