Kaip nurodė moteris, benamiai įsikūrę S. Konarskio g. esančiuose „griuvėsiuose“.

„Jie dergia aplinką, kabinėjasi prie žmonių, dalijasi galimai pavogtus daiktus, pešasi tarpusavyje ir, mano manymu, sukelia pavojų visiems šalia atsidūrusiems piliečiams. Rajonas darosi nesaugus ir pavojingas sanitariniu atžvilgiu“, – nurodė skaitytoja.

Pasak jos, į policiją kreiptis nebėra prasmės, nes policininkai tiesiog su jais draugiškai pasikalba.

Skaitytoja pasidalijo ir nuotraukomis, kuriose matyti, kaip atrodo jos įvardyta vieta.

Vis dėlto, kaip DELFI informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius, Vilniaus apskrities policijos įstaiga per keletą metų nėra gavusi nei vieno pranešimo, apie visuomenei pavojų keliančius incidentus, tokius, kaip muštynės, smurtavimas, vagystės ir pan., prie skaitytojos aprašytų namų.

„Turimais duomenimis, nei nurodytame Konarskio g. name, nei šalia esančiame ūkiniame pastate valkatos negyvena ir nesirenka. Pastatai turi savininkę, kuri rūpinasi savo turtu, tvarka gyvenamojoje vietoje ir aplinkoje ir pati ne sykį turėjo nusiskundimų dėl netoli jos namų besirenkančių girtuoklių ir šiukšlintojų. Vilniaus apskrities policijos įstaiga per keletą metų nėra gavusi nei vieno pranešimo, apie visuomenei pavojų keliančius incidentus, tokius, kaip muštynės, smurtavimas, vagystės ir pan., prie šių namų. Skundžiamasi tik dėl viešumoje alkoholį vartojančių ir aplinką dergiančių asmenų. Į tai reaguojame, kiek tik leidžia turimi resursai ir galimybės“, – nurodoma komentare.

P. Radvilavičius pastebėjo, kad vien policinėmis priemonėmis sudėtinga sutramdyti visuomeninio gyvenimo normas ignoruojančius, valkataujančius ir girtuokliaujančius asmenis.

„Administracinio poveikio jiems priemonės dažniausiai nėra veiksmingos, retai kada atgraso nuo pakartotinų teisės pažeidimų“, – komentare rašė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)